Foster helt i finaledrama

Ben Foster reddet to og scoret selv (!) på straffespark da Manchester United vant reservelagsfinalen mot Aston Villa.

Publisert Sist oppdatert

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner i en dramatisk, underholdene og velspillende finale på Old Trafford. Aston Villa tok ledelsen tre ganger, men Ole Gunnar Solskjærs elever klarte alltid å slå tilbake.

Den store helten ble Ben Foster som reddet to skudd fra ellevemeteren. I tillegg gikk han selv fram og hamret ballen i nettmaskene fra krittmerket. Federico Mancheda og Rodrigo Possebon var de to andre som holdt hodet kaldt.

Villa best

Det var imidlertid Aston Villa som var klart best i store deler av oppgjøret, og etter 22 minutter var det ikke annet enn rett og rimelig at gjestene tok ledelsen. Nathan Delfouneso, som var Villas beste spiller, lurte både Ritchie De Laet og Ben Foster ved 1-0-scoringen.

Delfouneso skapte mye hodebry for den bakre fireren, og United skal prise seg lykkelig over at Birmingham-klubben ikke klarte å omsette alle de store sjansene til scoringer. Villa burde også ha blitt tildelt et straffespark da Joe Dudgeon handset, men dommeren mente at hendelsen fant sted utenfor boksen.

United spilte seg riktignok også til flere store muligheter, og det var spesielt Mame Biram Diouf som ved flest anledninger var nær scoring. Med litt mer dyktighet kunne senegaleseren ha scoret hattrick før pause.

Men 22-åringen skulle til slutt få sin belønning før hvilen. I en periode der Villa styrte begivenhetene, spilte Federico Macheda til Diouf som med venstrebeinet fikset utlikningen.

Dramatisk andre omgang

Etter pause fortsatte bortelaget dominansen, og igjen var det Nathan Delfouneso som skapte trøbbel. De Laet ble lurt og hengende etter på Villas høyreside før en umarkert Delfouneso kunne sette inn sitt andre for ettermiddagen.

Baklengsmålet gjorde at Manchester United våknet. Da timen ble passert spilte Macheda inn til Corry Evans som gikk i bakken. Straffen satte Kiko velplassert og utagbart i mål.

For første gang i kampen satt man med følelsen av Villa var i ferd med å falle fra hverandre, men til tross for Uniteds overtak var det de sørlige reservelagsmesterne som igjen skulle ta ledelsen.

Ben Foster lå an til å bli syndebukken da han feilberegnet et hjørnespark. Aston Villa tok enkelt ledelsen for tredje gang.

Da viste reservene «never say die»-holdningen som førstelaget i en årrekke har vært kjent for. Macheda, som var Uniteds beste, slo et innlegg til Mame Biram Diouf, som etter hvert fikk kontroll og sikret seg sin andre nettkjenning i finalen.

Seierherren måtte dermed kåres fra ellevemeteren. Både Will Keane og Corry Evans bommet, mens det altså var Foster, Possebon og Macheda som var sikre fra straffemerket.

Manchester United vant reservelagsfinalen for tredje gang.

KAMPFAKTA

UNITED 3 – ASTON VILLA 3 (3-2 etter straffekonk.)

22 min.; 0-1 Delfouneso

43 min.; 1-1 Diouf

54 min.; 1-2 Delfouneso

61 min.; 2-2 Macheda

81 min.; 2-3 Clark

88 min.; 3-3 Diouf

Laget: Foster; Rafael, De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart (Obertan 54 min., Keane 74 min.), Evans, Possebon, Norwood (Pogba 86 min.); Macheda, Diouf.

Uben. innb.: Wootton, Zieler.

<iframe src=»http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=51d2fd4f62/height=550/width=542″ scrolling=»no» height=»550px» width=»542px» frameBorder =»0″ allowTransparency=»true» ><a href=»http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=51d2fd4f62″ >United res. vs. Aston Villa res.</a></iframe>
Powered by Labrador CMS