Tror finalen kan vinnes

– Vi har spillere som kan skape problemer for ethvert lag, sier Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Det er snaue tre uker til sesongen avsluttes. For tredje gang på fire år er United i Champions League-finalen, og for andre gang er det Barcelona som er motstander. Ferguson er full av respekt for katalanerne, men minner også om at United ikke har kvalifisert seg til finalen for ingenting.

– Alle vet hvor stort lag Barcelona er, men Manchester United har kommet til denne finalen, sier Fergie til den amerikanske radiostasjonen Sirius XM, ifølge Sky Sports.

Årets United-utgave har blitt kritisert av mange. Sir Alex sliter imidlertid ikke med å motbevise kritikerne, ettersom tallenes tale sier det motsatte.

– Alle har sagt til meg at dette ikke er et godt Manchester United-lag, at vi ikke er sånn og sånn.

– Men vi har scoret flere mål enn alle andre. Hjemmeformen vår har vært utrolig. Vi er ubeseiret i Europa. Vi er i Champions League-finalen og vi vinner ligaen om vi får ett poeng til.

– Man må putte vekk all kritikken, for jeg må være realisitisk når jeg ser på laget mitt og spør meg selv: «Er jeg fornøyd?» De spillerne har gitt meg alt.

For to år siden var United, tross en god åpning, aldri i nærheten av å tukte Barça, som vant fullt fortjent 2-0. Fergie forsøker nå å klekke ut en plan for å stoppe Barcelonas fantastiske trekløver – Xavi, Lionel Messi og Andres Iniesta – men forteller samtidig at United også har spillere som kan utgjøre en forskjell.

– Vi startet veldig bra i den forrige finalen, men ga bort et enkelt mål. Etter det var Barcelona veldig fae til å holde på ballen, slik som de alltid gjør, sier Sir Alex.

– Det vi må gjøre er å finne en løsning på Xavi-Messi-Iniesta-problemet. Alle er ute etter det, fordi de er fantastiske fotballspillere. Men vi har vår andel av det, vi også.

– Vi har spillere som kan skape trøbbel for ethvert lag, og forhåpentligvis kommer våre offensive spillere til å gi Barcelona problemer som alle trodde de skulle gi oss.

Det har vært over 1000 managerbytter i det engelske ligasystemet siden Fergie overtok United i november 1986, noen mer forståelige enn andre. Carlo Ancelotti tapte på Old Trafford i går, og ryktes å være kun en hårsbredd unna å få sparken av Roman Abramovich.

Chris Hughton og Sam Allardyce er blant managerne som har fått sympati fra United-manageren etter deres avskjedigelser tidligere denne sesongen, og om Ancelotti står uten jobb etter sesongen, kommer ikke Sir Alex til å skjønne noe som helst.

– Det ville sjokkere meg, ikke overraske meg. Dette er en industri som forbløffer meg innimellom, sier Ferguson.

– Her er en mann som har vunnet Europacupen to ganger, han har vunnet Scudettoer. Han vant the Double i England i fjor. Hvorfor blir det stilt spørsmål til slikt? Hvorfor blir det en sak? Jeg forstår det ikke.

– Men ryktene sier at han kommer til å forlate klubben. Det er trist, for han er en fantastisk karakter. Han er en stor mann, full av verdighet.

Powered by Labrador CMS