Ryktesaker, uke 49

Oppdatert 22.00: Liverpool-spiller til United, og kommer Zaha i januar?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at de som liker dem enkelt kan finne frem, mens alle som misliker rykter enkelt kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Lørdagens rykter:

22.00: Dail Mail skriver lørdag kveld at Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha kan ende hos United. Zaha har vært strålende for et Palace-lag som ligger helt i toppen av Championship denne sesongen, og mye takket være Zaha. Nå skriver Daily Mail at han kan ende hos United for ti millioner pund, bare for å lånes tilbake til Palace ut sesongen. Avtalen vil sånn sett likne mye på den United i sin tid hentet Chris Smalling på. 20 år gamle Zaha debuterte for England mot Sverige for noen uker siden.

19.00: Raheem Sterling har vært som en komet på Liverpools lag denne sesongen, men har fortsatt ikke skrevet under på en kontrakt med Merseyside-klubben. Nå skriver goal.com at United skal ha hatt følere ute på kantspilleren som fyller 18 lørdag. Ifølge goal.com har Sterlings representanter sagt nei til Liverpools siste tilbud, og selv om forhandlinger pågår så vurderer United muligheten til å få Sterling som erstatter for Nani. Les hele saken her.

08.45 Tidligere i denne spalten har det vært skrevet om Angelo Ogbonna, men nå ser det ut til at United får kamp om 24-åringen fra Torino. AC Milan har fremdeles ikke funnet noen erstatter til Thiago Silva og ser på midtstopperen, verdsatt til £13 millioner, som den ideelle løsningen. Også Roma og Juventus skal være interesserte i spilleren, skriver TalkSPORT.

08.10 Verken David de Gea eller Anders Lindegaard har overbevist når de har fått sjansen som førstekeeper, skriver Daily Mail, som samtidig hevder at United planlegger et £8-millionersbud på Stokes Asmir Begovic. 25-åringen har kun sluppet inn 15 mål på like mange kamper denne sesongen og holdt buret rent sju ganger. Avisa mener en overgang ikke vil skje før til sommeren – og selv om Liverpool også følger bosnieren skal United være i førersetet.

– Det er alltid hyggelig når de største lagene i verden ser på deg. Det er et kompliment, men betyr ingenting, sier Begovic.

Fredagens rykter:

08.50 Er Manchester United i ferd med å sikre seg opptil flere kroater – og det på bekostning av sine lyseblå naboer fra Etihad? Det mener Mail Online, som opplyser at Uniteds adm.dir. David Gill fløy til Kroatia på tirsdag for å forhøre seg om Dynamo Zagreb-kvartetten Alen Halilovic (16 år), Mateo Kovacic (18), Sime Vrsaljko (20) og Domagoj Vida (23). Gill skal ha tatt turen etter forlydender om at City hadde lagt inn et £7-millionersbud på Kovacic, uten å få napp. Pengeforslaget fra Etihad skal tvert imot ha fått Dynamos sportsdirektør Zdravko Mamic til syrlig å uttale at «et slikt beløp er ikke en gang nok til å kjøpe spillerens venstrefot». 08.00 Sportsmole skriver i morgentimene at Paris St. Germain er ute etter å lokke sin gamle supporter og juniorspiller Patrice Evra tilbake over Kanalen. Den 31 år gamle venstrebacken, som fortsatt har to år igjen av kontrakten og bare er få uker unna å kunne feire syvårsjubileum som United-spiller, skal ifølge The Independent være tilgjengelig for et beløp i størrelsesorden rundt £5 milloner.

Torsdagens rykter:

15.20 Er Shakhtar-Donetsk-stjernen på vei til Manchester? Den spennende spissen, Fernandinho, sier han vil signere for en av Manchester-klubbene neste måned, men vil ikke si om det er den røde eller blå. Han har vært helt sentral i Shakhtars CL-suksess i år og scoret blant annet i 2-1 seieren over Chelsea. Den 27-åringe brasilianeren sier til Calciomercato at han forlater Shakhtar og flytter til Manchester i januar. Så får vi se om det er sannhet i ryktene.

15.00 Vi har lenge hørt diverse rykter som går på at Manchester United skal øke kapasiteten på Old Trafford med 15.000 seter og havne over 90.000 totalt. Dette skulle skje ved å bygge en ekstra tier på South stand. Nå meldes det at dette ikke blir realitet likevel fordi Uniteds eiere ikke er villige til å investere £30 millioner på utbyggingen.

14.20 Vi har tidligere skrevet om at United vurderer å legge neste års sesongoppkjøring blant annet til Australia. Klubben har ikke bekreftet dette, men flere nettsteder skriver i dag at partene er blitt enige om en oppvisningskamp mot et All Star lag som inkluderer Alessandro Del Piero og muligens Emile Heskey. Kampen skal visstnok spilles på ANZ Stadium med kapasitet for 84.000 tilskuere den 20. juli neste år. Det vil i tilfelle bli Uniteds første kamp i Australia på 14 år og avtalen skal ha en verdi på rundt £2 millioner.

Onsdagens rykter:

19.25 Ifølge Daily Express har United vist interesse for Moldes Vegard Forren. Det kan være snakk om en overgang allerede i januar. Everton skal også være et høyaktuelt alternativ for nordmannen.

12.15 Anderlechts argentinske midtbanespiller Lucas Biglia skal ifølge Inside Futbol være på vei bort fra klubben i januar.Manchester United og Arsenal hevdes å lede an i jakten på 26-åringen, som sies å ha en prislapp på rundt £6.5 millioner.Den argentinske landslagsspilleren har tilbrakt seks år i sin belgiske klubb og hjulpet den til tre nasjonale titler.

Tirsdagens rykter:

09.00 Det er ikke så rent lite krevende å henge med på alle ryktene som svirrer rundt United og potensielle nye spillere om dagen. Spesielt hva Robert Lewandowski angår. Ikke før hadde rapportene om en mulig avtale mellom United og Dortmund i januar begynt å tikke inn, så kommer det ganske så motstridende meldinger fra Tyskland.

The Sun skriver at Borussia Dortmunds manager Jürgen Klopp har bedt United holde seg langt unna Lewandowski og at han ikke er engstelig for å miste sin polske måltyv til England.

Mandagens rykter:

17.00 Kevin Strootman fortsetter å figurere i ryktespaltene også denne uken. Da PSV møtte Ajax på lørdag, var speidere fra ikke mindre enn tre Premier League-lag på plass for å se på 22-åringen. Både Arsenal, Tottenham og United skal være interesserte i den unge midtbanespilleren som allerede har notert seg for 15 landskamper, men prislappen er på ubeskjedne £20 millioner.

Lørdag skrev vi at det var flere kilder som sa at United allerede var i ferd med å sikre seg Robert Lewandowski fra Dortmund. I dag skriver International Business Times at også Mario Gotze er en del av denne pakken. Prislappen på Lewandowski skal være £12 millioner mens Gotze vil koste de røde £28 millioner. 20 år gamle Gotze har startet sesongen sterkt, og har allerede notert seg for fem scoringer for de regjerende tyske mestrene.

14.15 Den østerrikske 18-åringen Marcel Sabitzer ble tidlig i oktober koblet til en overgang til Manchester United. Men Sabitzer, som til daglig spiller for Admira Wacker, tiltrekker seg interesse også fra andre. Sist ut er Juventus, som skal ha signalisert at de er beredt til å slåss om guttens unterschrift allerede i januar. Det kan ha gitt dem en viss fordel i forhold til United.Sin unge alder til tross, har Sabitzer allerede spilt en landskamp for Østerrike, en privatkamp mot Romania i juni. Og selv om han siden da har blitt flyttet tilbake til landets U21-lag, har han fortsatt sine fremganger. Hittil i høst har han blant annet scoret åtte ganger for klubblaget Admira Wacker, som sies å forlange rundt £1 million ved en eventuell overgang. Det relativt lave beløpet skyldes trolig at kontrakten hans utløper til sommeren.

14.00 The Express melder at Nanis tid på Old Trafford snart er omme. I hvert fall mener avisen at United er beredt til å skipe ham til Italia – i bytte med Wesley Sneijder! I likhet med Nani har også Sneijder vært involvert i lengre tids kontraktkrangel, en tvist som har resultert i at han er blitt sendt ut i Inter Milan-kulden. Han skal ikke være interessert i å gå med på en foreslått lønnsnedgang og har derfor bedt om å bli solgt.

09.30 Manchester United gjenoppfrisker interessen for Athletico Bilbaos dynamiske midtbanespiller Oscar de Marcos. Det er The Mirror som melder dette.Avisen hevder at Sir Alex før helgen sendte sin bror, Martin Ferguson, avgårde til Camp Nou for å se den 23 år gamle spanjolen i aksjon i lørdagens La Liga-oppgjør mot FC Barcelona.De Marcos kom for alvor i søkelyset da han briljerte under fjorårets to Europa League-møter mellom United og Athletic, og skal angivelig ha vært ønsket på Old Trafford allerede i sommer. Baskerklubben forlangte imidlertid £25 millioner for å selge, et beløp Sir Alex mente han heller kunne bruke på å hente Robin van Persie fra Arsenal. Nå, etter Athletics svake sesongstart, ses det ikke bort fra at prisen på De Marcos vil ha falt noe, og at baskerne kan være villige til å selge i januar. Uansett må United regne med å måtte hoste opp minst £20 millioner om de skal ha håp om å friste Athletic til å la spilleren gå allerede på nyåret. En overgang da vil imidlertid passe United godt, ettersom De Marcos da vil kunne innlemmes i Champions League-troppen foran vårens utslagskamper.
Powered by Labrador CMS