Rooney-kanon holdt ikke i Tyrkia

LIVE: United skapte ikke nok, og Fenerbahces to perlescoringer holdt dermed til seier.

Publisert Sist oppdatert

Tross varierende form i ligasammenheng, har United hatt en brukbar sesonginnledning i de øvrige turneringene de deltar i.

1-0 mot City betydde avansement i Ligacupen, og hjemmeseire mot Zorya og Fenerbahce i Europa League har også dannet et brukbart grunnlag for avansement i turneringen.

United og Feyenoord stod med seks poeng, mens kveldens motstander stod med fire.

Det skulle imidlertid snu seg, for hjemme på Şükrü Saracoğlu viste tyrkerne seg langt vanskeligere å få has på enn på Old Trafford.

Kampen fikk verst tenkelig start for Uniteds del da Moussa Sow, som ble valgt fremfor van Persie til kveldens kamp, valgte å brassesparke ballen i en lekker bue over David de Gea.

pogba4

Vondt gikk til langt værre da Paul Pogba fikk seg en smell tidlig i førsteomgang. Etter et tappert forsøk på å spille videre, ble han til slutt byttet ut til fordel for Zlatan Ibrahimovic.

Hverken han, Mata eller Mkhitaryan som senere kom inn maktet imidlertid å skape muligheter nok til å snu oppgjøret mot Fenerbahce.

Isteden la de på til 2-0 etter et flott frispark fra Jermain Lens.

Helt på tampen skulle imidlertid kaptein Wayne Rooney tenne et aldri så lite håp, da han fikk tid og rom til å fyre av fra 20 meters hold. Ballen føk som en rakett i lengste kryss, men det var for lite, og for sent fra Manchester United.

Mourinho hadde valgt disse elleve gutta fra start til kveldens oppgjør, og troppen inkluderte et par overraskelser.

Uniteds lagoppstilling: De Gea, Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Schneiderlin (Mata, 45), Herrera, Rashford (Mkhitaryan, 61) , Pogba (Zlatan, 31) Martial, Rooney. InnbyttereRomero, Jones, Mata, Young, Fellaini, Mkhitaryan, Ibrahimovic

Fenerbahces lagoppstilling: Volkan, Kalidirim, Kjær, Topal, Souza, Potuk, Sow, Özbayrakli, Sen, Skrtel, Lens. Benk: Van Persie, Fabiano, Koybasi, Emenike, Neustadter, Ucan, Stoch.

LIVE:

90+5: United vinner et frispark langt inne på over overtid. Skal det bli noe? Nei. Det stanges ut, og dermed har Fenerbahce sikret seg en delt ledelse med Feyenoord i EL-gruppa.

90+4: Det ser ut til å ebbe ut i 2-1. Fenerbahce kyniske på tampen, men det er ikke Rooney, som spiller ballen tilbake til tyrkerne etter at de har trillet den ut grunnet skade.

90+3: Ahhhh nære utligning! Rooney stanger corneren mot lengste hjørne, og den heades ut til ny corner. Da kommer Demirel ut i ingenmannsland og Herrera får skutt med keeper ute av buret. United roper på hands, men det ser ut til at den treffer hofta til Skrtel.

90+2: Rooneys scoring ser ut til å ha vekket United til liv igjen, men så er det kvaliteten som mangler, da. Flere gode innleggsmuligheter resulterer i ingenting, men til slutt skaffer United en corner.

90: Det legges til fire minutter. I teorien plenty av tid til en utligning.

89: Har du sett? Hvilken suser fra Wayne Rooney!? Spaserer mot Fenerbahce-buret og står tilnærmet stille i det han moser ballen i krysset fra 20 meter. Det er kamp igjen!

87: Spillerbytte Fenerbahce. Ismail erstatter målscorer Sow.

85: United står stille, men Martial forsøker seg alene. Langskuddet fra 30 meter flyr utenfor stolpen. Like etter får han ballen igjen og slår en grov feilpasning. Fenerbahce kontrer.

79: Ny gigasjanse for Emenike. United mister ball på vei frem for n’te gang, Lens går på et fint løp bak forsvaret og slår på tvers. Emenike greier akkurat ikke å få sklidd inn ballen på åpent mål ved bakre.

75: Emenike kan tre en Fenerbahce-lagkamerat alene igjennom, men velger å gå for skudd fra 16. De Gea redder enkelt.

73: Juan Mata noterer seg for gult kort. Takler en Fenerbahce-spiller i frustrasjon.

73: I motsetning til sin nederlandske motpart, greier ikke svensken å løfte frisparket over muren.

72: Gult kort, Martin Skrtel. Etter å ha vært sent ute i duell med Zlatan x antall ganger belønnes han endelig med høstfarger. Zlatan får frispark fra Jermain Lens-hold.

70: Emenike setter preg på matchen umiddelbart. Plutselig er han kliss alene med de Gea etter at Uniteds forsvarslinje står som en slalomløype. Nigerianeren kløner det til, og greier å sette ballen midt på keeper fra 5 meters hold.

68: Volkan Sen erstattes med Emmanuel Emenike for Fenerbahce.

65: Det ser ut til at Mkhitaryan får spille sentralt, mens Mata legger seg ute til høyre.

61: Så får Henrikh Mkhitaryan endelig muligheten. Armeneren erstatter Marcus Rashford. Han får ikke de letteste kampene til å vise seg frem, Mkhitaryan.

60: 2-0. Fenerbahce vinner et frispark på omtrent 25 meters hold, og Jermaine Lens velger å curle ballen i nærmeste kryss. De Gea står boltet fast til gresset, og ser bare kunstmål nummer 2 fly inn bak ham.

57: Stor mulighet for Mata! Martial fosser frem langs venstresiden og slår inn på tvers. En Fenerbahce-spiller får klarert, men ikke lengre enn til spanjolen som får fyrt av fra hjørnet av femmeteren. Skuddet triller like utenfor lengste stolpe.

55: Brukbar sjanse etter et bra innlegg fra Martial. Rooney stusser videre, Zlatan ser ut til å nå den på bakre, men hadde vært i offside og stussen er upresis. Kan også ha vært et forsøk på mål, i så fall enda mer upresist.

46: Andre omgang er i gang, og Juan Mata erstatter Morgan Schneiderlin etter pausen.

1. OMGANG:

45+3: Første omgang er over. Mourinho må ta grep i pausen dersom han vil snu dette til seier. Er det duket for offensive spillere som Mkhitaryan eller Mata etter hvilen?

Martial frustrasjon

45+1: Bra mulighet for Fenerbahce. Målscorer Moussa Sow sniker seg inn bak Blind og kommer til en ganske fri heading på bakre etter et flott innlegg. Heldigvis for nederlenderen og for United går den langt over mål.

42: Voldsomt amper stemning både ute på matta og på tribunene. Denne gang er det kaptein Wayne Rooney som blir fly forbanna på Souza som ligger nede og vrir seg uten å ha blitt berørt av Rooneys takling. Situasjonen kuliminerer i et gult kort til Fenerbahces keeper Volkan Demirel.

39: Zlatan hisser seg opp i en duell med danske Simon Kjær, og spillerne flokker seg rundt dommeren. Det eskalerer heldigvis aldri til vold, og ingen belønnes med kort etter situasjonen.

35: Det ser bedre ut med Zlatan på topp. Svensken er dyktig på å holde på ball oppe på topp, og dermed blir også vingene Rashford og Martial involvert høyere i banen.

31: Zlatan erstatter Paul Pogba som ikke greier å løpe av seg smellen han fikk tidligere i omgangen.

29: Hjørnesparket er håpløst og Fenerbahce får en fantastisk kontringsmulighet 4 mot 2. Heldigvis går det såpass tregt at United kommer med fem spillere på riktig side.

28: United vinner et nytt hjørnespark etter en flott kule fra Pogba, som tusler bort mot benken.

23: Pogba småhalter utpå der etter et vondt kne i ryggen fra Souza tidligere i kampen. Skal dette toppes med skade på franskmannen, da? Begynner å se tynt ut på midten mot Swansea i helgen, i så fall.

21: Forferdelig mottak av Rooney! Anthony Martial finter skudd og slår en genial kule til kapteinen, som skusler bort muligheten fullstendig alene med keeper ved å dempe ballen inn i en Fenerbahce-spiller. Kunne vært kampens største mulighet, det der.

19: Gult kort, Ander Herrera. Spanjolen er ivrig i gjenvinningsfasen på midten, men som mot Burnley blir han litt for sen noen ganger og belønnes med kort.

18: United vinner ball i flere gunstige posisjoner, men makter ikke å få noe ut av det. Foreløpig liten interesse fra Martial/Rashford i å bevege seg i rommet som oppstår bak Rooney når han faller ned for å hente ballen.

15: United vinner hjørnespark, og det blir en bra sjanse for Herrera! Ballen går gjennom hele feltet, via Marcos Rojo, og lander hos spanjolen. Han får ballen bak seg, og rekker ikke finne ut hvor den har blitt av før en Fenerbahce-forsvarer oppfatter faren og får klarert.

12: Ajda? Er det straffespark? Nei, det er like utenfor 16-meteren. Morgan Schneiderlin blir sendt LANGT uti pølsebua av Lens, og velger å sakse ham ned på 16-metersstreken. Henger ikke med der, franskmannen. Frisparket heades langt over. Schneiderlin får gult kort.

10: United kommer til sin første halvsjanse. Marcus Rashford får vendt opp og skutt fra omtrent 16 meter, men den noe slappe avslutningen triller ufarlig på tvers av boksen.

7: Intens pipekonsert mot United-spillerne når de røde djevlene har ballen. Dette ligner ingenting man hører eller ser noe annet sted i Europeisk fotball, kanskje med unntak av de verste hatoppgjørene.

2: Himmel og hav, hvilken scoring av Moussa Sow?! Fenerbahce går tidlig opp i ledelsen, og det er egentlig litt ut av det blå. Et dårlig innlegg i retning spissen løses med en slags halvveis brasse-variant fra Sow. Ballen daler utagbart ned i lengste bak en ganske paff de Gea.

1: Fenerbahce tar avspark.

0: Gutta er på vei ut spillertunellen, og møtes med en underlig blanding av buing og jubel. Det nærmer seg avspark, og stemningen er elektrisk.

Forhåndsstoff:

18.30: – Tyrkiske lag er alltid bedre hjemme enn borte, sier José Mourinho i sitt siste intervju rett før match.

Han mener likevel at profesjonelle fotballspillere bør takle å spille også tøffe bortekamper.

tr29
TRENINGSFELTET: Er der Morgan Schneiderlin stort sett har vært å se den siste tiden.

18.00: Ingen Mkhitaryan fra start, altså, men gjensyn med både Schneiderlin og Rooney som begge har vært benket
eller ute av troppen den siste tiden. Den store overraskelsen er nok sistnevnte, som ser ut til å få sjansen på topp istedenfor Zlatan. Det er imidlertid også mulig at Rashford eller Martial spiller spiss, og at Rooney plasseres på en av kantene.

Et annet interessant element ved lagoppstillingen er at vi får se midtbanetrioen Schneiderlin – Pogba – Herrera i aksjon sammen, en trio mange etterlyser og mener kan være blant de bedre alternativene United har til rådighet.

Schneiderlin kan vel på det nærmeste ses på som en direkte erstatter for Marouane Fellaini i Mourinhos system, med sin løpskapasitet og sine defensive fibre. Franskmannen har god pasningssikkerhet, men slår sjelden de geniale stikkerne. Det blir også interessant å se hvordan kampformen hans er.

Det blir forøvrig intet gjensyn med ex-red Robin van Persie ved avspark i kveld. Nederlenderen er benket.

17.50: Det er helt OK stemning i Tyrkia.

17.35: José Mourinho har kommet med råd til spillerne om hvordan de skal takle atmosfæren på Şükrü Saracoğlu, (via MUTV):

– De vanskeligste atmosfærene skal nytes, de skal ikke fryktes. Forhåpentligvis kan vi nyte den i kveld, sier Mourinho.

17.30: Vi kan forøvrig benytte anledningen til å gratulere Juan Mata med å ha vunnet tidenes jevneste Månedens Spiller-avstemning hos Uniteds offisielle hjemmeside.

GettyImages-618385238

Det er forøvrig Ander Herrera som kom på andreplass, med kun ett prosent mindre av stemmene. På tredjeplass var armskadde Antonio Valencia.

17.00: For å avansere i gruppa er United sannsynligvis avhengige av å hente poeng også på bortebane.

Og for å trekke frem en av de mest brukte klisjéene når man omtaler Champions League eller Europa League; Det er ikke bare å hente poeng, selv mot svak motstand, når man reiser utenfor egne landegrenser.

Vi må tilbake til CL-kvaliken i 2015 for å finne sist United vant en bortekamp i Europa. Det var mot Club Brügge. Med andre ord er det snakk om seks bortekamper på rad uten seier, fem av dem er sågar tap.

Motstanden har sågar vært så som så, og det mest famøse av bortetapene den seneste tiden kom mot Midtjylland i utslagsrundene i Europa League forrige sesong. Det ble heldigvis snudd til komfortabel seier hjemme.

Ser man på heksegryta i Tyrkia isolert sett, har imidlertid United greid seg brukbart. Tre av de siste fem kampene i unntakstilstandslandet har endt med seier, selv om den forrige (mot Galatasaray) endte med tap.

Powered by Labrador CMS