Fem ting vi lærte av drømmestarten

BERN: Dette er det viktigste du må vite om det som skjedde i Sveits onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

1. Vi skal holde et øye med Dalot

– Look’s decent this lad, doesn’t he?

Konklusjonen på pressetribunen etter en halvtime på Stade de Suisse var at Diogo Dalot hadde vært Uniteds beste innledningsvis mot Young Boys.

Portugiseren virket uredd, teknisk sterk og overraskende robust.

Når United-forsvaret i tillegg holder egen bakgård ren, til tross for et visst press, bør 20-åringen være godt fornøyd med sin United-debut.

– Han kan spille for United de ti neste årene, sa José Mourinho etter kampen.

Men kan han utfordre Antonio Valencia allerede nå?

2. Slik skal Pogba takle motgang

Han har det med å forsvinne og dukke opp litt som det passer ham, Paul Pogba, men franskmannen har sannelig skaffet United noen viktige seirer de to siste årene.

Mot Young Boys slet 25-åringen voldsomt den første halvtimen. Da han ble stoppet relativt enkelt på en kontring på motstanderens banehalvdel virket det nesten som at både han og Mourinho ville gi opp.

I stedet skjedde det motsatte, akkurat som på Etihad i april.

På det første målet lot han føttene snakke for seg. På det andre var han tøff som igjen gikk for sin karakteristiske straffevariant etter bommen mot Burnley.

Kanskje bør han få kapteinsbindet oftere?

3. Sannsynligheten for avansement er stor

Ikke nok med at United tok de tre bortepoengene de trengte for å få en drømmestart i Champions League, men i tillegg kan miste Juventus sin største stjerne i en av kampene mot United – eller til og med i begge, i verste fall.

Nå ville nok mange United-supportere helst ha sett Cristiano Ronaldo på Old Trafford, men at sjansen for seier øker er det ingen tvil om.

Med 2-0 mot Valencia er i alle fall Juventus og United oppskriftsmessige favoritter enn så lenge.

Les mer om Juventus-kampen og Ronaldo-utvisningen her.

4. Martial fikk en etterlengtet opptur

Det raske kunstgresset passet Anthony Martial og Marcus Rashford godt, men mens ballen ikke spratt sistnevntes vei, scoret Martial for første gang siden 20. januar.

Veien tilbake på førstelaget kan fortsatt være lang, med Alexis Sánchez som det åpenbare førstevalget til venstre, men franskmannen bør finne motivasjon i comebacket til Luke Shaw.

Etter kampen hyllet Martial og United-fansen hverandre, og det er i alle fall et steg i riktig retning.

5. Har Mourinho funnet stopperparet sitt?

For tredje kamp på rad stilte United med Chris Smalling og Victor Lindelöf i midtforsvaret.

Det kommer ikke som et sjokk dersom rekken brytes mot Wolverhampton, men at Lindelöf er i ferd med å tilrive seg en viss posisjon i United-laget, er i alle fall gledelig sett med skandinaviske øyne.

Powered by Labrador CMS