Åtte ting vi lærte av Wolves-tapet

Ansvarlig redaktør Dag Langerød om kampen mot Wolves.

Publisert Sist oppdatert

1. Alt han tar i blir ikke automatisk til gull

United stod med 14 seirer på 18 kamper under Ole Gunnar Solskjær, og hver av de tre første skuffelsene hadde blitt fulgt opp av en sterk reaksjon og seier.

Først ble 2-2 hjemme mot Burnley fulgt opp med 1-0-seier borte mot Leicester. Deretter ble hjemmetapet mot PSG fulgt opp med 2-0 borte mot Chelsea. 0-0-kampen hjemme mot Liverpool ble så etterfulgt av 3-1-seier borte mot Crystal Palace, men 2-0-tapet mot Arsenal søndag endte altså med nytt tap lørdag kveld.

Det betyr at neste kamp, hjemmekampen mot Watford om to uker, blir enda viktigere.

Det er nemlig to og et halvt år siden United sist tapte tre kamper på rad, helt i starten på José Mourinhos regjeringstid. Kun én gang under Mourinho tapte United tre kamper på rad. Det skjedde to ganger under Louis van Gaal og én gang under David Moyes.

Til sammenlikning tapte United aldri tre kamper på rad i løpet av Sir Alex Fergusons 12 siste sesonger som sjef, så Watford-kampen blir viktig.

2. Det er mange måter å se en fotballkamp på

Undertegnede ga ham en 8er på spillerbørsen for at han holdt United inne i kampen, mente at han var sjanseløs på den første scoringen og at den andre også er vanskelig selv om den var tagbar på nærmeste stolpe.

På engelske spillerbørser fikk Romero også meget gode karakteristikker, og det var blant journalistene ingen tvil om at han var Uniteds beste spiller.

Likevel var det mange på sosiale medier som ga ham skylda for baklengsmålene, og valgte å fokusere på at David de Gea hadde tatt begge scoringene til Wolverhampton. Den er knallhard – én uke etter at David de Gea tabbet seg ut mot Arsenal – og i en kamp United hadde atskillig større mangler enn hos keeperen.

3. Bom i laguttaket og kampledelsen?

United skapte kun én halvsjanse før de kom under, og foruten Marcus Rashfords redusering da kampen egentlig var over var det en begredelig offensiv innsats.

Da må man, kanskje urettferdig, men i etterpåklokskapens ånd, stille noen spørsmål om både laguttaket og kampledelsen.

Var det rett å starte med både Herrera, Lingard og Martial, selv om de to første hadde en hel treningsuke bak seg og Martial også kom innpå som innbytter mot Arsenal sist? Det var altså tre mann fra start så godt som uten kamptrening.

Og: Når United ikke klarte å skape noe og disse slet med å være «seg selv» så burde man kanskje gjort endringer tidligere? Selv om det ikke var så mange andre offensive alternativer enn Andreas Pereira og Juan Mata.

Det var i alle fall merkbart hvor lite stjernene fikk til, og da burde man kanskje gjort noe før det var for sent.

4. Ander Herrera trenger litt tid

Han var en nøkkelspiller før han ble skadet, i absolutt toppform og jeg tenkte at han var klar for et comeback også på det spanske A-landslaget.

I den siste hele kampen før skaden, borte mot Chelsea, var han den av de som startet som vant flest dueller, mens i denne var han den som vant færrest. Han var også den eneste av spillerne i forsvaret og på midtbanen som gikk av banen uten å være innblandet i en ordentlig takling.

Legg til at han opphevde offsiden på hjemmelagets eneste store sjanse før pause og heller ikke var veldig god i duellspillet på kanten rett i forkant av 1-0 så er det lett å fastslå at Herrera har hatt bedre kamper.

5. Svakt igjen av Lindelöf

Vi hadde nesten sluttet å snakke om behovet for forsvarsforsterkninger. Så gode var Victor Lindelöf og Chris Smalling, men den svenske stopperen har nå spilt to mindre gode kamper. Det bekymrer.

Først var det en del rart i duellspill og timing mot Arsenal.

Lørdag kveld tapte han hodeduellen som holdt på å gi hjemmelaget 1-0 tidlig i 2. omgang. Så virket han direkte sløv da han feilvurderte faren før Raul Jimenez vendte opp og scoret til 1-0 og til slutt var det kun VAR som reddet en litt vill takling fra en tidlig dusj.

6. Wolverhampton er et veldig godt fotballag

Vi kan snakke om United så mye vi vil, men ingen fotballkamper avgjøres ene og alene av hvordan det ene laget gjør det. Det handler om spill og motspill, og lørdag kveld vant altså 7. plassen i Premier League mot 5. plassen. Det bør langt i fra være et sjokk eller en overraskelse.

Spesielt ikke når man vet at Wolverhampton har spilt 11 kamper mot topp 6-lag denne sesongen, og tatt poeng eller vunnet i åtte av de 11.

Til sammenlikning så har United fire tap på sine 10 kamper mot topp 6-lag hittil i sesongen.

Det er bare drøye to uker til vi igjen reiser til Wolverhampton. United må komme med noe atskillig bedre da for å unngå å bli enda et merke i ulvenes belte.

Wolverhamptons kamper mot topp 6-lag:
* Man. City (H): 1-1
* Man. United (B): 1-1
* Tottenham (H): 2-3
* Arsenal (B): 1-1
* Chelsea (H) 2-1
* Liverpool (H): 0-2
* Tottenham (B): 3-1
* Liverpool (H FA): 2-1
* Man. City (B): 0-3
* Chelsea (B): 1-1
* Man. United (H FA): 2-0

7. Ikke så galt at det ikke er godt for noe

Tapet betyr spillefri for United i helga 6/7. april, og sånn sett en optimal oppladning til hjemmekampen mot Barcelona i midtuka etter. United møter Wolverhampton borte i ligaen igjen tirsdag 2. april, men får så åtte dager med trening før Barcelona kommer til Old Trafford.

Spanjolene møter Villarreal samme dag som United møter Wolves, og skal samtidig gjennom en tøff kamp mot Atletico Madrid helga før oppgjøret på Old Trafford. Så selv om flyt kan bety mye i fotball så virket Wolverhampton-kampen igjen som et bevis på at dette United-laget kan ha godt av en spillefri helg.

8. Romelu Lukaku var savnet

Det var vår dårligste kamp under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, og da blir det naturlig å se på hva som manglet av spillermateriell – og én av dem som manglet var Uniteds kraftspiss.

Så vet alle at han misbrukte noen store sjanser mot Arsenal sist, men han stod med seks mål på sine fire siste kamper – og i denne kampen fikk United til svært lite mot de sterke Wolves-forsvarerne med Martial, Rashford og Lingard som de mest offensive spillerne. Følelsen var at Lukaku kunne vært veldig viktig i positiv forstand.

Hvis Lukaku er klar til neste kamp borte mot Wolverhampton, 2. april, så virker det meget sannsynlig at han spiller fra start. Uansett.

Ellers er det også verdt å legge merke til at Ashley Young manglet. Mange mener mye om kapteinens kvaliteter, men det er velkjent at han er en svært viktig brikke i spillergruppa.

Powered by Labrador CMS