Fem ting vi lærte av Valencia-kampen

MANCHESTER: Mangel på samhandling er urovekkende, men Rashford var et av få lyspunkter.

Publisert Sist oppdatert

En forbedring fra helgens grelle forestilling mot West Ham til tross, 0-0 hjemme mot Valencia imponerte ingen, verken resultatmessig eller spillemessig.

1. Det er fremdeles en åpenbar mangel på samhandling og spillmønster

José Mourinhos lag var i mange år kjent for å ha en fast og robust ryggrad og fremstå med et tydelig mønster. Valencia-kampen ble imidlertid bare en ytterligere bekreftelse på at han er langt unna å lykkes med å skape det samme i United.

POSITIV: Luke Shaw har jevnt over vært forsvarets bestemann denne sesongen, men det hjelper verken han eller resten av laget at forsvaret endres til stadighet.

Mange utskiftninger i sentrallinjen skaper mangelfule relasjoner mellom spillerne, noe som har vært særlig merkbart i forsvaret denne sesongen. Sir Alex Ferguson hadde sine faste stopperpar som han bygget trygghet rundt. Selv Louis van Gaal hadde det. At Mourinho fremdeles ikke har funnet sitt foretrukne stopperpar etter nesten to og et halvt år i jobben er urovekkende.

2. Lukaku hadde trengt hvile

Romelu Lukaku kom inn som innbytter i serieåpningen mot Leicester, og siden har han spilt alt, inkludert ligacupkampen mot Derby. Nå virker belgieren rett og slett sliten, både fysisk og mentalt. Bevegelsene hans stemmer ikke, touchene likeså og selvtilliten og troen på egne ferdigheter virker fraværende.

Ettersom Mourinho er fast bestemt på å bruke Lukaku i hver eneste liga- og Champions League-kamp, burde han hvilt belgieren mot Derby i ligacupen.

DEPPER: Romelu Lukaku (t.v) og Anthony Martial hadde lite å juble for etter 0-0 mot Valencia.

Mot Newcastle, som står med fattige to poeng etter syv ligakamper, kommer han helt sikkert til å spille, og etter det kommer det tøffe kamper på rekke og rad mot blant andre Chelsea og Juventus. United vil trenge sin toppscorer i form for å få med seg noe fra de kampene.

Akkurat nå virker han å være inne i en blindgate sammen med resten av laget.

3. Når skal Sánchez vise seg frem?

Appropos blindgate, Valencia-kampen var en ny solid nedtur for Alexis Sánchez. Chileneren virker ribbet for selvtillit og har store problemer med å finne seg tilrette i dette United-laget.

Tirsdag kveld fikk han sjansen på høyrevingen uten å utrette noe som helst. Kroppsspråket hans da han ble erstattet av Martial forteler alt om en spiller som ikke har det godt om dagen.

SKUFFET: Alexis Sanchez har det blytungt om dagen. Mot Valencia fikk chileneren sjansen på høyrekanten, men imponerte ingen.

Om han starter mot Newcastle bør det i alle fall ikke skje på bekostning av Marcus Rashford som har vært et av veldig få lyspunkter i de to siste kampene.

4. Bailly bør spille

Noen stor avslutter er han ikke, men det er heller ikke oppgaven til Eric Bailly. Bailly tilfører imidlertid forsvaret både fart og muskler, og trenger å spille på tillit og ikke nåde.

José Mourinho har hastverk med å finne et stopperpar som kan drilles som et par og Bailly bør være en av de to.

5. Forsiktig støtte til Mourinho

Det er kanskje mer vanlig for Uniteds bortefans å uttrykke sin støtte til manageren, men det er ikke uvanlig at Old Trafford samler seg bak manageren heller.

Mot Valencia kom det bare noen få spede forsøk på Mourinho-sangen og forsøkene på å dra i gang sangen døde hen like fort som de ble initiert.

I stedet runget «Attack, attack, attack» på Old Trafford etter hvilen,

Mourinho sa på pressekonferansen at han har stor respekt for fansen og at de har ret til å uttrykke seg akurat slik de vil. Det er utvilsomt smart av portugiseren ikke å kritisere fansen. Han har gått i klinsj med de aller fleste, men fansen er de siste Mourinho bør legge seg ut med, men han vet at tilliten fra fansen i beste fall er frynsete nå.

Powered by Labrador CMS