Fem ting vi lærte av Newcastle-kampen

Vi har plukket ut fem ting vi lærte av 2-0-seieren mot Newcastle.

Publisert Sist oppdatert

1. Solskjær er historisk

Vi må tilbake til 1946 for å finne forrige gang en manager startet like eventyrlig i den øverste divisjonen som Ole Gunnar Solskjær.

Tilbake til Sir Matt Busby. Tenk det.

Sir Alex Ferguson, Ernest Mangnall og José Mourinho – han har knust dem alle!

Vi skal forsøke å beholde bakkekontakten, men for en fersk Premier League-manager i medvind er St. James Park et farlig sted, og med stor tålmodighet lurte Solskjær seg unna alle fellene Rafael Benitez hadde satt ut.

LEGENDE: Sir Matt Busby var den forrige United-manageren som startet med fire seirer i ligaen.

2. Rashford lærer raskt

– Målet flytter seg aldri. Det er bare å sentre ballen i mål.

Omtrent slik lød rådet Solskjær hadde til Marcus Rashford.

Mot Newcastle var det akkurat det han gjorde. Før den tid hadde Romelu Lukaku brukt 38 sekunder på å bli nordmannens første superinnbytter.

Mer Solskjær-aktig kan vi ikke få det.

21 år gamle Rashford begynner også å minne om et tidligere United-stjerneskudd som trengte tid på å perfeksjonere sinn frisparkmetode. Vi husker hvordan Ferguson ga Cristiano Ronaldo tillit fra langt hold gang på gang – helt til de suste inn som perler på en snor.

Rashfords frisparkfot er ikke på portugiserens nivå ennå, men to av forsøkene har gitt scoring.

3. Herrera og Lindelöf ordner melk og brød

Det er Rashford, Lukaku og Paul Pogba som får overskriftene, men det er kollektivet til Manchester United som har tatt 12 poeng av 12 mulige.

En lagspiller som Ander Herrera har for alvor kommet til sin rett som indreløper under Solskjær, mens solide Victor Lindelöf står med 7, 7, 7 og 8 på spillerbørsen på de fire siste kampene.

Mens mange mente det var stjernene – eller behandlingen av dem – som felte Mourinho, er det mye som tyder på at Solskjær i langt større grad er i ferd med å skape et lag der alle drar i samme retning.

4. Marriner glemte det røde hjemme

– Må være noe av det klareste røde kortet jeg har sett i år og i fjor, skrev Svein-Erik Edvartsen på Twitter om taklingen til Jonjo Shelvey på Pogba.

Da hadde Petter Myhre allerede brukt pausen på TV 2 til å argumentere hvorfor Newcastle-stopper Jamaal Lascelles skulle vært utvist for en stygg takling på Herrera.

Likevel fant ikke Andre Marriner fram det røde kortet i noen av tilfellene.

5. Hverdagen nærmer seg

Og den kan være tøffere enn den tiden vi opplever nå.

Vi skal på ingen måte trekke forhastede konklusjoner, men Solskjærs første og hittil eneste målløse omgang kan være et tegn på at den umiddelbare og kraftige effekten av et managerskifte er i ferd med å ebbe ut.

Etter en ganske takknemlig oppgave mot Championships nest svakeste lag på Old Trafford i FA-cupen, venter Wembley, der slaget om United-jobben skal stå – for å definere det veldig tabloid.

Men først skal Solskjær gi guttene sine mer solskinn – i Dubai.

Powered by Labrador CMS