Fem ting vi lærte av kampen mot Liverpool

Publisert Sist oppdatert

1. United er en tittelutfordrer

United-seier på Anfield = Selvfølgelig kan United vinne ligaen!

United-tap på Anfield = United er ikke i nærheten av å vinne ligaen!

Men hva ble egentlig konklusjonen da et tett og jevnt oppgjør endte uavgjort?

En populær «punchline» dagen-derpå var at Manchester United er tittelutfordrere, men at de ikke kommer til å vinne ligaen.

Er det ikke en logisk brist i det resonnementet? Er man en tittelutfordrer hvis man ikke kan vinne ligaen?

Status er uansett at Manchester United topper ligaen og er med i tittelracet når sesongen er halvspilt.

1. mai kommer Liverpool til Old Trafford. Da gjenstår det fem runder av sesongen, og det er sannsynligvis enklere å gjøre en mer kvalifisert vurdering av lagets tittelmuligheter.

SÅ, SÅ: Paul Pogba kommuniserer et eller annet til Thiago Alcantara etter kampen.

2. United traff en nerve hos Liverpool

Det ble ikke det fyrverkeriet vi hadde sett for oss på Anfield.

Poengdeling, null mål og tre gule kort er ikke en fasit som gir en plass blant klassikerne i historiebøkene.

Både oppladningen og debriefen bar imidlertid preg av at det sto mer på spill i prestisjeoppgjøret enn det har gjort på mange år.

– Akkurat… Interessant, svarte en tydelig irritert Jordan Henderson da han fikk vite at Ole Gunnar Solskjær og Luke Shaw mente at United burde vunnet kampen.

Jürgen Klopp ble beskyldt for å forsøke å påvirke Paul Tierney med sine kommentarer om straffene til United i forkant av kampen og likte ikke spørsmålene han fikk om «mind games» før avspark.

Det kan ikke være noen tvil om at Liverpool ikke er komfortable med trusselen fra den røde delen av Manchester.

United pirket borti stoltheten deres, og med litt mer hell kunne de påført Liverpool deres første nederlag på Anfield siden 2017.

Allerede på søndag møtes lagene igjen. Da på Old Trafford i FA-cupen. Det er bare å spenne seg fast.

POENGDELING: Tre av fire kamper mellom Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp har endt uavgjort.

3. Solskjær er sta og lojal

De fleste var enige om at Eric Bailly fortjente fornyet tillit mot Liverpool.

Lite visste vi om at planen hele veien var at Victor Lindelöf skulle danne stopperpar med Harry Maguire igjen. Svensken hadde ikke vært skadet. Han ble bare hvilt mot Burnley i midtuka.

Ingen kan sette spørsmålstegn ved lojaliteten til Solskjær. Selv om en spiller kommer inn på laget og imponerer, gir United-manageren sitt opprinnelige førstevalg nærmest ubetinget støtte.

På Anfield fikk Solskjær betalt av Lindelöf som var en av banens beste spillere.

Det samme så vi da Luke Shaw mot RB Leipzig i desember gikk rett inn på laget igjen etter sin skade, til tross for at Alex Telles hadde imponert i hans fravær.

Å plassere lagets største stjerne på høyrekanten mot Liverpool er også en avgjørelse som fort kunne fått konsekvenser i mediene.

Solskjær er modig i valgene han tar, og treffer oftere enn han bommer.

SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær gjør seg klar for å snakke med TV-kanalene.

4. Det trengs en høyreving

På Anfield ble Paul Pogba den femte eller sjette spilleren som har spilt høyreving for Manchester United denne sesongen.

Det må være lov å håpe at en permanent løsning er på plass når 2021/22-sesongen sparkes i gang, enten om det er Jack Grealish, Jadon Sancho eller noen andre som skal hentes inn.

Gary Neville tror Manchester United kunne vunnet kampen med en skikkelig høyreving mot Liverpool og har et poeng.

Når verken Bruno Fernandes (11 ligamål) eller Marcus «offside» Rashford (7 ligamål) har dagen, må noen andre ta ansvar.

Paul Pogba (2 ligamål) gjorde det mot Burnley, men misbrukte den sjansen han fikk i sluttminuttene. Anthony Martial (2 ligamål) fikk fornyet tillit, men var aldri en trussel. Edinson Cavani (3 ligamål) kom inn og ble mest av alt frustrert over at Rashford ikke spilte ballen, mens Mason Greenwood (1 ligamål) ikke har den usannsynlige effektiviteten foran mål han viste forrige sesong.

Den høyrevingen alle skriker etter kommer neppe i januar. Det blir spennende å se hva Amad Diallo kan tilføre, men skal United holde seg i tittelracet må flere av stjernene i Solskjærs angrepsrekke levere varene foran mål.

UNITED-AKTUELL: Ender Jack Grealish på Old Trafford til slutt?

5. Nå er Fulham viktigere enn Liverpool

Tirsdag har det gått ett år siden Manchester United tapte på bortebane i Premier League.

Blir det poeng på Craven Cottage tangerer Solskjær rekorden han selv var med å sette som United-spiller under Sir Alex Ferguson i 1999 med 17 bortekamper uten tap.

Og poeng bør det bli, nå som det bare skiller fire poeng mellom United (37 poeng), City (35 poeng), Leicester (35 poeng), Liverpool (34 poeng) og Tottenham (33 poeng).

Det betyr at manageren kan være nødt til å gjøre noen tøffe valg denne uka.

Også neste uke skal det spilles to kamper, mot Sheffield United og Arsenal, og Bruno Fernandes, Marcus Rashford og de andre faste kan ikke spille samtlige minutter i alle kamper.

Derfor er det ikke utenkelig at Solskjær stiller sitt sterkeste mannskap mot Fulham, som nylig spilte 1-1 mot Tottenham og tapte knepent 0-1 mot Chelsea med én mann mindre, og lar spillere som Donny van de Beek og Alex Telles få muligheten mot Liverpool.

Det er nok en avgjørelse ikke alle vil være enige i, men Solskjær har alternativer i troppen, og akkurat nå er Premier League langt viktigere enn tredje runde i FA-cupen.

FLERE AV PUNKTENE DISKUTERES AV I «MONDAY, BLOODY HELL!»:

Powered by Labrador CMS