Fem ting vi lærte av Leicester-kampen

Manchester United-spillerne fortjener et pust i bakken.

Publisert Sist oppdatert

1. Hverdagen er her – det kan være positivt

Vi er nå ti kamper inn i Solskjær-æraen, og vi er stadig ubeseiret.

Poengene har blitt innkassert jevnt og trutt og selv om prestasjonene har variert, så har vi blitt vant til å vinne igjen. Selv på dårlige dager. 

Det er på ingen måte noe negativt, men vi merker det så smått i kommentarfeltet og på sosiale medier. Euforien har kanskje avtatt noe.

Nå lar vi oss ikke lenger rive helt med av en seier borte mot Leicester, og det er kanskje et tegn på at United er på vei tilbake til dit de skal være?

VINNERE: Mentaliten later til å være tilbake der den skal være.

2. Behovet for hvile melder seg

«Et United-lag skal aldri bli utløpt på fotballbanen» slo Solskjær fast tidlig i sin trenerkarriere i United, og det er noe spillerne hans åpenbart har tatt til seg.

Nå ser vi kanskje effektene.

Rashford slet med «dead leg» gjennom store deler av kampen, og Sánchez, Pogba, Lingard og Matic så tidvis utslitte ut på banen.

Det store spørsmålet er om Solskjær tør å hvile sine beste mot Fulham, eller om han vurderer de tre dagene mellom Fulham og PSG-kampene som nok tid til restitusjon.

3. Sánchez har en lang vei å gå

Her er det delte meninger i redaksjonen, men Alexis Sánchez hadde ingen stor kamp mot Leicester – sin første start i Premier League på drøye tre måneder.

Der flere sentrale United-spillere har fått en helt ny vår under Solskjær, henger det fortsatt en tung sky over Sánchez, som tidvis ser rådvill ut på banen.

Kanskje er det for enkelt å ta Sánchez på hva han viste mot Leicester, men vi forventer fortsatt mer fra spilleren som hever en ganske saftig ukelønn i United.

Det gjør nok også Solskjær, som stadig prøver å finne ut av hvordan han skal få det beste ut av Uniteds nummer syv.

Siste episode i vår nettserie Olé, Olé: 

4. Forsvarsduoen vi håper skal lykkes

Ny «clean sheet» for United, og en ny soldid forestilling fra Victor Lindelöf – i tospann med Eric Bailly.

Dette er stopperparet vi håpet skulle slå til allerede forrige sesong, men det lot vente på seg. Nå har de startet sammen i midtforsvaret tre ganger under Solskjær, og mot Leicester holdt de nullen for første gang.

Ikke et vondt ord om Smalling eller Jones, men man sitter med en følelse av at toppnivået til Bailly er langt høyere enn hos de to engelskmennene, og nå gjelder det for Solskjær å få ivorianeren i kampform.

5. Behovet for høyreback er alarmerende

Antonio Valencia har vært utelatt i ni av ti kamptropper under Solskjær, og går tilsynelatende en svært dyster United-fremtid i møte.

Ashley Young gjør en helhjertet innsats hver gang han spilles, men det er mye som mangler (spesielt) i den offensive fasen hos den omskolerte høyrebacken.

Diogo Dalot er fortsatt ung – og det er ikke godt å si når han vurderes som stabil nok til å gjøre posisjonen til sin egen.

Her ligger det altså en utfordring for Solskjær – eller hvem enn som skal lede United i sesongene som kommer.

Investere, eller utvikle det vi allerede har?

KRIGER: Han gir alt – alltid, men er Young god nok for høyrebacken til United?

Powered by Labrador CMS