Fem ting å snakke om før kampen

Hvem av de unge bør få sjansen? Hvordan bør midtbanen se ut? Og kan virkelig statistikken holde?

Publisert Sist oppdatert

En uke har gått, og det er nå klart for en ny kamp. Titteljagende Tottenham Hotspur er motstander, og kampen spilles på White Hart Lane klokka 17.00 (skandinavisk tid).

Her er fem ting å tenke på nå som det nærmer seg kamp.

Nå Spurs det om statistikken holder

Det er virkelig absurd at vi ikke har tapt mot Tottenham på White Hart Lane siden 2000/01-sesongen, men under Moyes og Van Gaal har mange statistikker blitt brutt.

Men denne statistikken holder stand, til tross for at Tottenham jo tross alt er et langt bedre lag enn de fleste lagene som har brutt statistikker mot United, og det er altså nå 14 White Hart Lane-kamper på rad mot Tottenham uten tap, eller eventuelt 15 London-kamper på rad uten å ha tapt (der den siste kampen er ligacupfinalen på Wembley i 2009).

Denne gangen må Tottenham finne seg i et visst favorittstempel, men samtidig har jo United gjort en god figur i toppkamper under Van Gaal. Og vi har ennå ikke sluppet inn mål mot Pochettinos Tottenham.

LES OGSÅ: Vanvittig start på herlig rekke

Kan kapteinen plutselig dukke opp?

Vi husker jo hvordan Ferguson innimellom ga mediene informasjon som viste seg at slettes ikke stemte. Ifølge Ferguson kunne Rooney være helt uaktuell til enkelte kamper, og så plutselig dukket han opp i startoppstillingen likevel.

Helt den samme skremmeeffekten har det kanskje ikke nå lenger, men Rooney har scoret et tosifret antall mål mot Tottenham for United før, og han hadde en respektabel 2016-uttelling før skaden.

Kapteinen har fått et par treningsøkter, og skal spille for U21-laget på mandag, men kan han plutselig dukke opp på benken til dette oppgjøret selv om Van Gaal har hintet ganske klart til at det blir for tidlig? Han er en populær leder blant spillerne, og kanskje kunne det gitt flere et løft, men det mest sannsynlige er nok at vi må vente til enten cupkampen mot West Ham, eller til ligaoppgjøret mot Aston Villa helgen etter det.

vangaalrooney (650 x 358)
TILBAKE I TRENING: Wayne Rooney.

Hvordan ser midtbanen ut?

Carrick og Schneiderlin har startet sammen i to kamper på rad, og før det var det Carrick og Fellaini, og før det igjen Carrick og Herrera. Carrick har startet i fire kamper på rad, og nå sist mot Everton hadde han ingen heldig dag på jobb.

Han har fått hvile siden den gang, så det er ikke utenkelig at han starter igjen.

Mange United-fans vil nok uansett håpe at Ander Herrera starter, gjerne sammen med Morgan Schneiderlin, mens også Marouane Fellaini nok gjerne vil ha et ord med i laget. Schweinsteiger er ute, men det er fortsatt mange om beinet på midtbanen, og Van Gaal har ikke sett ut som om han er sikker på hva som egentlig er den beste konstellasjonen.

herrcarr

Young og Jones?

Daley Blind måtte ut med en smell sist, men er ventet tilbake her. Men hvis ikke, kan Jones få jobben? Han spilte for U21-laget på mandag, men hadde ingen veldig tillitsvekkende forestilling der, og det vil kanskje være et sjansespill å bruke ham her, enten det er fra start eller fra benk.

En som derimot gjorde en god jobb i den U21-kampen var Ashley Young. Han løp mye, og så fysisk ut til å være i bra slag. Allsidigheten hans gjør at han sannsynligvis er et sikkert kort på benken her. Men er han et navn også for startoppstillingen etter hvert, og hvem danker han i så fall ut?

ashley young chelsea u21
YOUNG AGAIN: Ashley Young i aksjon i U21-kampen mot Chelsea på Old Trafford.

Hvilke unggutter får sjansen?

Marcus Rashford har sannsynligvis vist nok til å starte på ny, og med Rooney på vei tilbake virker det sannsynlig at Van Gaal venter med å gi unggutten avlastning.

Jesse Lingard er en del eldre, men er nokså ny på førstelaget likevel av ulike grunner, og kan fort få fornyet tillit også. Men kan det bli flere av akademispillerne som får prøve seg?

RoShaun Williams trener mye med A-laget, og er svært lovende, og kanskje får han sjansen snart også. Det samme gjelder James Weir. Spesielt aktuelt er det nok ikke uansett nå, i alle fall ikke fra start, men Timothy Fosu-Mensah hadde et finfint innhopp mot Everton, både som back og stopper, og det er vel ingen som må i fosterstilling av skrekk om landsmannen Van Gaal velger å bruke Fosu-Mensah her. Enten det er på stopperplass (om Blind ikke er klar igjen likevel), venstreback (siden Rojo var alt annet enn imponerende sist, riktignok mye på grunn av jetlag) eller på høyrebacken (der han fikset målgivende mot Everton).

Ellers har Cameron Borthwick-Jackson vært ute med skade, men er skadefri igjen, og spilte for eksempel hele U21-kampen mot Chelsea på mandag. Kanskje kan han også være et backalternativ igjen?

mr
YOUNG, GIFTED AND RED: Timothy Fosu-Mensah og Marcus Rashford.
Powered by Labrador CMS