Manchester United v Everton - Premier League

– Midlertidig innbytterordning ligger an til å bli permanent

Publisert Sist oppdatert

Under pandemien gikk en fra tre til fem innbyttere per kamp, en ordning som i mange turneringer har blitt videreført midlertidig også etter at en har gått tilbake til en noe mer normal hverdag i fotballen.

Premier League er et av unntakene her, for der har en fortsatt med tre innbyttere.

Martyn Ziegler i The Times skriver nå at ordningen hvor forbundene kan velge å tillate fem innbyttere ligger an til å bli en permanent del av fotballen.

Forslaget om å gjøre ordningen permanent ble lagt frem for IFAB (International Football Association Board – fotballens lovkomité) på onsdag, og IFAB har anbefalt å gjennomføre dette.

Den internasjonale spillerunionen (Fifpro) skal også støtte det å ha fem innbyttere, og mye av argumentasjonen knytter seg til en stadig økende kampbelastning (som blir enda verre når det nye Champions League-formatet kommer i 2024).

En del av motargumentasjonen til å gjøre endringen permanent er at fem innbyttere som regel er noe som favoriserer de større klubbene.

Som tidligere vil det være slik at en bare kan gjennomføre bytter tre ganger (pluss eventuelle pausebytter), slik at spillet ikke stoppes for ofte, så en kan ikke sette innpå en og en spiller om en skal gjennomføre alle fem byttene.

Det er ikke helt sikkert at dette vil påvirke Premier League-klubbene så mye i hjemlige turneringer.

Selv om det at dette blir gjort permanent vil kunne legge press på Premier League om å ha fem innbyttere igjen, så er det uansett slik at det fortsatt kommer til å være lov for ulike turneringer å velge å bruke bare tre innbyttere som tidligere.

Mens klubbene i land som Italia, Spania, Tyskland og Frankrike nå har fem innbyttere i både hjemlig liga og i de europeiske turneringene, så stemte Premier League-klubbene imot det forrige gang diskusjonen var oppe.

En trengte at 14 av 20 klubber stemte for for å gjennomføre den endringen, men Aston Villa, Burnley, Crystal Palace, Fulham, Leicester, Leeds, Newcastle, Sheffield United, West Ham og Wolverhampton stemte imot, og sørget for at forslaget ikke gikk gjennom den gangen.

I ligacupen brukes det denne sesongen fem innbyttere, for øvrig.

PREMIER LEAGUE: Har tre innbyttere (pluss eventuelle bytter ved mistenkt hjernerystelse) for øyeblikket.
Powered by Labrador CMS