unitedbytte100122h

Fem innbyttere fra neste sesong

Publisert Sist oppdatert

Premier League bekrefter torsdag ettermiddag at klubbene får muligheten til å benytte fem innbyttere fra og mest neste sesong. Innbyttene må skje i maksimalt tre omganger uansett når det er i kampen, men det er også en mulighet for et ekstra bytte i pausen.

Med andre ord må minst to spillere byttes inn samtidig med det nye regelverket. 

Manchester United v Everton - Premier League
FLERE BYTTER: Premier League følger etter de andre ligaene og vil tillate fem bytter fra og med neste sesong. Her er det Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo som gjør seg klar til å komme inn, mens Anthony Martial går av banen

Premier League har også bestemt at kamptroppene vil kunne økes neste år slik at det blir mulighet til å ha ni innbyttere på benken.

Det var troverdige Martyn Ziegler i The Times som var først ute med nyheten om at det lå an til en endring.

Premier League er den eneste store ligaen i Europa som har hatt denne begrensningen til tre innbyttere etter at det ble åpnet opp for å ha fem innbyttere (bortsett fra under sommerkampene i 2020).

De store klubbene har hele tiden vært for denne endringen, mens det har vært sterk motstand fra mindre klubber fordi de mener at flere innbyttere favoriserer de større stallene med mer bredde i troppen.

Det skal ha vært utslagsgivende at IFAB (den internasjonale lovkomiteen i fotballen) har gjort regelen med fem innbyttere permanent, og det skal også være stor støtte fra Premier League-kapteiner og managere.

Premier League bekrefter også at sommervinduet vil åpne 10. juni og stenge 1. september.

De regelmessige COVID-testene vil også bli fjernet i starten av april og kun spillere, trenere og annet personell som viser symptomer vil i fremtiden bli testet.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS