Andrew Cole forklarer Sheringham-feide.

– Har avskydd Sheringham i 15 år, sier Andrew Cole.

Publisert Sist oppdatert

Det har aldri vært noen hemmelighet at Andrew Cole og Teddy Sheringham hadde det med å se hver sin vei når de støtte på hverandre. Og det gjorde de som kjent temmelig ofte.

Ifølge Cole utvekslet de aldri et eneste ord i løpet av de fire sesongene de spilte sammen på Old Trafford (1997-2001).

– Jeg ville mye heller tatt en kopp te sammen med Neil Ruddock, som i 1996 brakk beinet mitt på to steder, enn med Teddy Sheringham, som jeg har avskydd i 15 år, skriver Cole i sin spalte i The Independent.

Årsaken til det dårlige forholdet mellom de to skriver seg tilbake til den dagen Cole for første gang opptrådte i den engelske landslagstrøyen:

– Det skjedde tidlig på året i 1995. Jeg hadde nylig skrevet under for Manchester United, og nå skulle jeg landslagsdebutere for England, mot Uruguay. Jeg var innbytter, og skulle erstatte Sheringham (som da var Spurs-spiller) etter cirka 70 minutters spill. Jeg var så nervøs at det var skremmende. Min høyeste ambisjon var i ferd med å oppfylles. Man hører gjerne klisjéen: " Å få spille for landet mitt betyr alt for meg." Men vær du sikker, den klisjéen gjaldt for meg. Ja, ikke bare for meg, men for hele familien min, og da særlig for mine foreldre. Og nå var øyeblikket kommet.

Det skjærer seg

– Jeg entrer banen, mens 60.000 eller deromkring følger meg med øynene. Sheringham er på vei ut. Jeg forventer meg et kort håndtrykk, et "Lykke til, Coley," eller noe i den dur. Jeg står der, klar til å trykke hånden hans. Isteden ignorer han meg. Han ignorerer meg fullstendig, uvisst av hvilken grunn. Så rusler han bare av gresset. Jeg kjenner ikke en gang fyren, så han kan ikke ha noe utestående med meg. Vi spiller for England begge to, det er debutkampen min, og så ignorerer han meg.

– Min umiddelbare tanke var: "Jesus Kristus! Hvor mange mennesker var det som så at Teddy Sheringham gjorde det mot meg?" Jeg følte meg pinlig berørt. Jeg var forvirret. Så, der ligger årsaken. Fra og med det øyeblikket visste jeg at Teddy Sheringham ikke var min type.

– Førsteklasses spiller

– To år senere, sommeren 1997, etter at Eric Cantona hadde forlatt United, dukket Sheringham opp på Old Trafford. Deretter spilte vi sammen i årevis. Vi scoret massevis av mål, men jeg sa aldri et ord til ham.

– Mange mennesker har spurt meg hvordan vi i det hele tatt kunne fungere sammen på den måten. Gary Pallister sa en gang til meg: "Jeg vet at du ikke prater til Teddy og at han ikke prater til deg, men i det minste spiller dere godt sammen." Og det gjorde vi. Jeg ville heller aldri finne på å rakke ned på Sheringhams rykte som en førsteklasses fotballspiller. Det er bare det at jeg har avskydd ham i 15 år, innrømmer Cole.

Powered by Labrador CMS