Fullt fokus på Queens Park Rangers

Men Federico Macheda innrømmer han er usikker på hva som vil skje med United-karrieren hans i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Det er drøye to og et halvt år siden Macheda viste seg fram for United-fansen for første gang. Og for en måte han gjorde det på! På overtid mot Aston Villa vendte han bort en Villa-forsvarer før han skrudde ballen i lengste hjørne og ble matchvinner. I neste kamp fulgte han opp ved å score igjen.

«Kiko», som han blir kalt, var på alles lepper, og forventningspresset var enormt høyt. Italieneren klarte ikke å følge opp den gode starten, og har siden fått svært lite spilletid for United. Allikevel glemmer han aldri debuten.

– Det var fantastisk å debutere, men jeg fikk ikke sjansen til å spille hver kamp. Da jeg kom på banen, forsøkte jeg å gjøre mitt beste, men det var ikke lett, sier Macheda ifølge Football365.com.

– Jeg var bare 17 og visste jeg ikke kunne spille hver kamp. Det har vært vanskelig, men jeg vil ikke tenke på fortida.

– Tar alt som en erfaring

Et utlån siste halvdel denne sesongen var nesten uunngåelig. 20-åringen innrømmer at han har vært gjennom en tøff periode, men håper nå han har lagt det verste bak seg. I Queens Park Rangers starter han med blanke ark.

– Nå er jeg her og ønsker å gjøre det bra her. Jeg har hatt en tøff tid med lite spilletid, men det er en god erfaring.

– Man må lære alt om de verre tingene også, så jeg tar det som en erfaring. Selvfølgelig må jeg komme på et høyere nivå for å bli en ordentlig spiller. Nå er jeg ung, men ønsker å ta steget. Det er det som er målet mitt.

Tom Cleverley og Danny Welbeck er gode eksempler på spillere som har høstet frukter av utlån. Macheda håper det samme vil skje for hans vedkommende.

– Jeg håper å gjøre det samme som dem (Clev/Wel), for de hadde godt utbytte av sine utlån. Jeg håper det samme skjer for meg. Da jeg snakket med Ferguson om å bli lånt ut var han enig. Jeg er 20 år og trenger mer spilletid.

– Det er ikke lett her, men det er større sjanse for å spille her enn i United. Han ble enig med meg, men jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe.

– Fremtiden er viktig nå. Det viktige akkurat nå er QPR og jeg ser fram til å gjøre det bra her. Etterpå får vi snakke om fremtiden.

– Ville ikke la han gå permanent

Men selv om Macheda er usikker på fremtiden, forsikrer QPR-manager Neil Warnock han om at Sir Alex fortsatt ikke har gitt opp italieneren.

– Sir Alex er en stor fan av han. Han ønsket ikke å la han gå permanent. Han mener det bor noe i spilleren, og han har ingen planer om å selge han hvis vi vil kjøpe han, sier Warnock.

– De har noen fantastiske spillere, og som 17-åring er det nesten umulig å etablere seg i førstelaget deres, til tross for hva han gjorde i debuten. Dette er en mulighet for Kiko til å komme inn i laget.

Frykter ikke gjentakelse

Han har imidlertid forsøkt et utlån tidligere. På vårsesongen i fjor reiste han til Sampdoria og Italia, men klubben byttet manager like etter Machedas ankomst og dermed ble også spilletiden mindre.

Selv om Doria rykket ned uten at Macheda markerte seg, er han imidlertid ikke redd for at det samme skal skje på Loftus Road.

– Nei, nei, nei, jeg er ikke bekymret. Jeg klarte ikke å hjelpe dem med å holde seg i Serie A, men problemet var noe helt annet. Laget fungerte ikke og det var også en annen situasjon som var annerledes.

– I Italia er alt vanskelig og jeg spilte aldri særlig bra.

Powered by Labrador CMS