– England best for unggutter

Federico Macheda har fortsatt ikke gitt opp å slå gjennom i United.

Publisert Sist oppdatert

Uttrykket å starte karrieren med et brak passer som hånd i hanske for den italienske unggutten. Med en halvtime igjen å spille mot Aston Villa og et 1-2-underlege å ta igjen en aprildag i 2009, valgte Sir Alex Ferguson å sette innpå 17 år gamle Macheda. Cristiano Ronaldo utliknet, og to minutter på overtid vendte Macheda vakkert bort en forsvarsspiller, skrudde ballen i lengste hjørne og ble matchvinner. Bedre ble det ikke da han ble matchvinner igjen borte mot Sunderland i den påfølgende runden.

Men det stoppet der for italieneren, som har slitt med å følge opp pangstarten han fikk i klubben. Høy konkurranse førte til få sjanser på topp for De røde djevlene, og i januar ble han lånt ut til Serie A-klubben Sampdoria.

– Det var ikke lett psykologisk å gå fra United til Sampdoria og kjempe mot nedrykk. Det var en vanskelig situasjon, innrømmer 19-åringen ovenfor Sky Italia. – Jeg ville ha erfaring fra Italia, men nå ønsker jeg å bli i Premier League.

– England passer bedre for unge spillere.

Sampdoria rykket ned, og Macheda maktet ikke å score på de 14 kampene han fikk for laget fra Genova (til hans forsvar var mange av kampene innhopp).

– Jeg kom til Genova med stor entusiasme. De første kampene gikk det bra for meg og laget, men etter tapet mot Napoli slet jeg med å finne kontinuiteten, sier han.

Med spillere som Wayne Rooney, Javier Hernandez og Dimitar Berbatov å konkurrere mot, er det ingen enkel oppgave for Macheda å slå gjennom i Uniteds førstelag. Spissen har vært aet bort fra klubben, men er enn så lenge United-spiller, og med disse uttalelsene virker det i alle fall tvilsomt at 19-åringen forlater Premier League med det første.

Powered by Labrador CMS