– Det målet forandret alt

En åpenhjertig Federico Macheda har satt seg ned med Andy Mitten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg trener mer enn jeg har gjort noengang. Det er slutt med å gjøre bare minstekravet, som jeg gjorde i United. Det vil jeg angre på resten av livet mitt, men jeg er fortsatt ung.

Sitatet tilhører en fotballspiller som har løftet taket på Old Trafford som få andre har gjort før, eller siden. Federico Macheda fikk en pangstart på United-karrieren, men han ble aldri den spissen mange trodde han ville bli.

Andy Mitten har satt seg ned med italieneren, som for tiden spiller for Novara, som holder til i Serie-B i Italia.

LES OGSÅ: (+) Andy Mitten om Rooney, Shaw, Macheda, Vidic og årets sesong.

I intervjuet, som er publisert hos ESPN, snakker Macheda om oppveksten, tiden i United, samarbeidet med Ole Gunnar Solskjær og skademarerittet som kunne endt hele karrieren hans.

Dagen som forandret alt: Federico Macheda og Sir Alex Ferugson.
Dagen som forandret alt: Federico Macheda og Sir Alex Ferugson.

– Jeg scoret i debuten min for U18, og ble promotert til reservene da jeg var 16 år. Det var et godt lag, med spillere som Danny Welbeck, Gerard Pique, Chris Eagles og Danny Simpson. (…) Engelsken min ble stadig bedre, og jeg var fast på reservelaget under Ole Gunnar Solskjær og Warren Joyce. De fikk meg til å jobbe veldig, veldig hardt og det ga resultater.

Målet som forandret alt

– Jeg gikk inn i garderoben til de regjerende mesterne i Europa. Jeg hadde bare hatt to treningsøkter med disse gutta tidligere, og jeg kjente ingen. Jeg var tross alt en reservelagsspiller. Livet mitt forandret seg den dagen, og det har aldri blitt det samme siden. Ingen brydde seg om hvem jeg var før det målet.

“Den dag i dag, er det den beste fotballdagen i mitt liv. ”

Federico Macheda

Målet på overtid mot Aston Villa sikret tre livsviktige poeng den dagen – og det er vanskelig å understreke hvor viktig det målet faktisk var. Liverpool ledet serien med syv kamper igjen av sesongen, og munnhuggeriet mellom Rafa Benitez og Sir Alex Ferguson hadde vart i mange måneder allerede. Skotten skulle vise seg å trekke det lengste strået den sesongen, i kjent stil.

Etter tiden i United har Federico Macheda vært litt av en klubbnomade, og vært innom klubber som Cardiff, Sampdoria, QPR, Doncaster og Birmingham.

Powered by Labrador CMS