Lik behandling for alle

– Det har ingenting å si om du heter Wayne Rooney eller Federico Macheda. Sir Alex behandler alle likt, røper Macheda selv.

Publisert Sist oppdatert

20-åringen tok flyttelasset med seg fra Italia til Manchester allerede som 16-åring. Og Lazio-gutten er overhodet ikke i tvil om at samarbeidet med Sir Alex Ferguson har båret frukter.

– Det er ikke bare lett å være unggutt i en klubb som Manchester United, men hver gang jeg får sjansen i kamp, forteller han meg hva jeg skal gjøre. Og jeg elsker å jobbe med ham! Han er en fantastisk person, og han behandler meg som sin egen sønn, sier italieneren i et intervju med ManUtd.com.

Og Macheda tror mye av hemmeligheten bak skottens uhorvelige suksess er evnen til å behandle alle medlemmer av stallen – uavhengig av alder eller stjernestatus – på den helt samme måten.

– Mentaliteten og vinnermentaliteten hans er veldig sterk, og her behandles du likt enten du er Wayne Rooney eller meg. Det er viktig for alle som er her, sier han, og legger til:

– Det er jo alltid noen spillere som presterer bedre enn andre, men du – uansett hvem du måtte være – får høre hva han mener dersom du begår feil. Han er tydelig og sier klart ifra, sier Macheda, som karakteriserer manageren som ‘helt spesiell’.

– Han har oppnådd alt, og er den manageren i verden som har vunnet flest trofeer. Det må være helt spesiell for å overleve i en klubb som denne i hele 25 år, avslutter han.

Powered by Labrador CMS