– Han har vært uheldig

Federico Macheda mister resten av sesongen på grunn av en ankeloperasjon, men Sir Alex har fortsatt stor tro på italieneren.

Publisert Sist oppdatert

Federico Macheda ble i januar sendt på utlån til Queens Park Rangers i håp om spilletid under Neil Warnocks ledelse. Rett etter at Macheda ankom Loftus Road ble imidlertid Warnock erstattet av Mark Hughes, samtidig som spissene Bobby Zamora og Djibril Cisse ble hentet til klubben, og Macheda har siden slitt med tilliten i Londonklubben.

Tidligere denne uken ble situasjonen ytterligere forverret for den unge italiener. Da kom nemlig nyheten om at han mister resten av sesongen på grunn av en ankelskade.

Til tross for motgangen har Sir Alex Ferguson beholdt troen på 20-åringen, som gjennom sine matchavgjørende mål mot Aston Villa og Sunderland våren 2009 var en av de avgjørende faktorene bak ligatittelen denne sesongen. Skotten mener Macheda rett og slett har vært uheldig med timingen for utlånene de siste to sesognene.

– Han er så uheldig, sier Fergie til MUTV. – Jeg har stor tro på gutten. Han kan bli en enestående spiller. Men han trenger fotball.

– Vi sendte ham på lån til Sampdoria i januar i fjor. Han var der i to uker, så sparket de treneren og etter det fikk han ikke spille.

– Så sendte vi han på lån til QPR. To uker senere sparker de treneren, og han får ikke spilletid. Det har vært veldig uheldig.

Ferguson forteller at Macheda skal gjennomgå en operasjon i ankelen, og manageren håper å ha spisstalentet frisk og rask igjen foran neste sesong.

– Han har hatt litt problemer med ankelen de siste ukene, så vi har gjort det rette ved å sende ham til operasjon, og forhåpentligvis vil han være klar til neste sesong, sier Ferguson.

Powered by Labrador CMS