Bekrefter interessen

The Red Knights bekrefter ønsket om å overta Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Gruppen, som blant annet består av Keith Harris, leder i banken Seymour Pierce, og Jim O'Neill, sjefsøkonom i Goldman Sachs og etter ryktene en nær venn av Sir Alex Ferguson, ønsker å kjøpe ut Glazer-familien fra deres eierposter i klubben.

– En gruppe svært velstående personer som er Manchester United-supportere møttes i London på mandag, skriver The Red Knights i en pressemelding tirsdag, ifølge Skysports.

– Gruppen støtter den nåværende manageren og støtteapparatet, men ser på muligheten for å komme med et bud til Glazer-familien angående eierskapet deres av Manchester United.

Motstanden mot Glazer-familien har vært der helt siden de kjøpte klubben i 2005, noe som ble synliggjort blant annet ved at en gruppe supportere som var imot overtakelsen dannet sin egen klubb – FC United of Manchester . Økte billettpriser, tapping av klubbens økonomi gjennom lån med høye renter og en uoversiktlig økonomisk situasjon har fått flere og flere supportere til å vise motstand mot de nåværende eierne. Det siste og mest synlige beviset på dette er 'Green and Gold-kampanjen' som virkelig har tatt av de siste par månedene. De siste kampene, inkludert søndagens cupfinale på Wembley, har det vært mer grønt og gult enn det har vært rødt blant United-supporterne – noe som sier mye om frustrasjonen mange supportere føler over tingenes tilstand. Det kan allikevel virke som om et eventuelt bud fortsatt er et stykke unna.

– Vi er fortsatt i et tidlig stadie av diskusjonene, og det er foreløpig ikke tatt kontakt med Glazer-familien. For at et bud skal være en mulighet trenger vi støtte og hjelp fra Manchester United-supportere fra hele verden, avslutter The Red Knights.

Støtten det er snakk om er først og fremst at supportere melder seg inn i MUST (Manchester United Supporters Trust), en supporterorganisasjon som samarbeider med The Red Knights om overtakelsen av klubben. Noen kilder spekulerer i at det kreves et bud på omlag 1 milliard britiske pund for å få Glazer-familien til å selge (noe som tilsvarer ca. 9 milliarder norske kroner), mens andre kilder igjen mener eventuelle kjøpere må ut med hele 1.6 milliarder britiske pund eller mer (14.4 milliarder norsske kroner).

Powered by Labrador CMS