– Ikke mange som vet hvor god han er

– Hvor alvorlig er Vidic’ skade for United og hvem bør spille mot Newcastle? United.no spurte fanpanelet vårt.

Publisert Sist oppdatert

Før onsdagens ligacupkamp handler spørsmålene om ligacupen, men også om skaden til Nemanja Vidic.

Les hva kjente United-folk mener her, og logg gjene inn og si din mening nederst.

Hvor alvorlig tror du Vidic’ nye skade blir for United?

Jonas Giæver, følg @chegiaevara på twitter

– Vel, det er aldri spesielt beleilig å ha kapteinen ute med skade. Spesielt ikke når det er Nemanja Vidic som på sin beste dag kan omtales som Europas aller beste midtstopper (mener jeg). Hvorvidt det gjør noen stor forskjell er jeg egentlig litt usikker da United ble veldig vant med å være foruten han under store deler av sist sesong også. Jonny Evans og Rio Ferdinand var gode sammen over mesteparten av sist sesong. Samtidig vil man også ha både Phil Jones og Chris Smalling klare snart, skal man tro prognosene. Jeg er optimistisk, men jeg syns det er litt ekkelt at det er samme kne som plager den store serberen. Ingen United-supporter vil se at det blir en trend av den type skader på han. Eller på noen annen United-spiller for den saks skyld.

Thomas Enger, følg @engerthomas på twitter

– Ikke alvorlig i det hele tatt. Vidic var ute i store deler av fjorårssesongen, og vi klarte oss bra uten ham da. Vi kommer til å klare oss bra uten ham nå også. Nå er Evans tilbake igjen, snart er Smalling og Jones på plass, og Wootton er en lovende midtstopper. Dette fikser vi glatt. Men det er urovekkende at våre to beste midtstoppere er så ofte skadet som de er.

Eirin Spets, følg @schpets på twitter

– Jeg tror United lærte seg litt om å klare uten Vidic forrige sesong, og at spillerne kan fikse det. Når det er sagt synes jeg det er langt fra optimalt at han er ute så lenge – og at det å ha kapteinen tilbake i stabil form vil kunne gjøre underverker. Det føltes dog som en mye større krise etter kampen mot Basel – da så man jo nesten ikke hvordan det skulle gå an å være uten Vidic så lenge, men Evans overrasket vel flere enn meg med det han gjorde forrige sesong. Jeg håper han er tilbake raskere enn antatt, men det viktigste er at han ikke er tilbake før kneet er helt ok.

Thomas Sporsheim, følg @thomassporsheim på twitter

– Om Rio og Evans klarer å holde det gående slik som i fjor for to måneder, så klarer vi oss. Men om en av dei ryker? Stakkars Michael Carrick. Så alvorlig… ja!

Sir Alex pleier å sippe til unggutter i ligacupen. Hvilken førsteellever vil se du mot Newcastle onsdag?

Jonas Giæver, følg @chegiaevara på twitter

– Jeg syns ligacupen er en viktig byggekloss i karrieren til de yngre spillerne United har. Derfor er det vitalt at de slipper til i de tidlige cuprundene i FA-cupen, men spesielt i ligacupen. Derfor syns jeg United skal bruke et ungt lag, samt kanskje en Darren Fletcher som kan dytte inn litt rutine til de unge rundt seg.

– I mål vil jeg gjerne se Sam Johnstone. Han var en del av laget som vant FA Youth Cup i fjor og har vist seg stødig og god de gangene jeg har sett ham. Jeg er også usikker på om å spille David de Gea sender rett melding til spanjolen. Mest fordi det kan tolkes som siste ord er blitt sagt i diskusjonen hvorvidt han eller Lindegaard er førstekeeper. Historisk sett er det ofte andrekeeperen som spiller disse «mindre» kampene. Jeg tror Alexander Büttner starter. Han var fa mot Wigan men det er en tilpasningsperiode han skal igjennom. En cupkamp mot et sterkt Newcastle-lag kan være mitt i baen for han. Jeg mener også man må gi sjansen til Michael Keane i midtforsvaret, hvilket er hans opprinnelige posisjon, og kanskje også slippe Scott Wootton til. Jeg tror dette også er mulig da Nemanja Vidic er ute i to måneder og man ikke vil riske hverken Jonny Evans eller Rio Ferdinand i ligacupen. På høyreback hadde det vært spennende å sett Marnick Vermijl. Alltid vært god for reservene da jeg har sett han og virker som enda en som på sikt kan hevde seg for United. Spennende fyr som fortjener en sjanse.

– På midtbanen kan jeg, som nevnt, se at Darren Fletcher får en start. Han trenger kamptrening, han tilfører masse rutine og han er generelt sett en positiv påvirkning på et ungt United-lag. Ved siden av han skulle jeg gjerne ha sett Ryan Tunnicliffe. Local lad som løper i 90 minutter, takler for harde livet og gir absolutt alt for laget. Herlig spillertype som jeg tror hadde kunnet dra god nytte av å spille ved siden av Fletcher. Også mulig at den plassen blir gitt til Anderson om han er frisk. Foran de to på midten, i rollen Kagawa og Rooney opererer i, så tror jeg Nick Powell får sjansen. Herlig talent, fint overblikk, god pasningsfot. Har det aller meste du vil ha i en offensiv midtbanespiller. Spennende å se hvordan han fungerer i en slik rolle på et litt høyere nivå enn i League 2.

– På kantene hadde det vært moro med Larnell Cole og Jesse Lingard. Energirike, morsomme spillertyper som er fae i det offensive og gir alt bakover. Spesielt Lingard syns jeg er spennende fordi han er fa til å oppsøke rom innover i banen samt det å utfordre motstander utover. Begge er uredde, målfarlige og er generelt spennende typer. Ligacupen er til for spillere som dem. Jeg kan uansett se en av dem starte på benken til fordel for Bébé som trenger kamptrening han også. Har vært mye humor og latter rundt han siden han kom inn i klubben, men en må vel behandle som en seriøs del av laget.

– På spissplass så klarer jeg ikke å komme utenom en personlig favoritt. Jeg har fulgt med Ángelo Henríquez siden han debuterte for Universidad de Chile og er vanvittig spent på hans inntreden til United. Jeg tror ikke det er veldig mange som vet hvilket talent han sitter inne med. Vi snakker her om en spiller som i en alder av 17-18 spilte spydspiss på et Universidad de Chile-lag som av mange ble omtalt som verdens beste lag på et tidspunkt. Det man får med Henríquez er en spiss hvis bevegelse og spilleforståelse til tider kan minne om en rutinert 28-åring, samt arbeidskapasiteten til en defensiv midtbanedynamo. I Copa Libertadores semifinalen mot Boca Juniors på hjemmebane var det flere seanser der han ble så frustrert at han satte i gang løp bakover i banen og vant tilbake ballen dypt inne i egen sone. 12 mål på 18 kamper sier også sitt om en spiller som måtte kjøres til og fra trening for under ett år siden. Unikt talent som må få sjansen. Vanvittig potensiale.

Thomas Enger, følg @engerthomas på twitter

– Jeg er litt usikker på om det blir plass til så mange av ungguttene denne gangen, siden SAF har flere godt etablerte spillere som så langt i sesongen ikke har fått så mye spilletid. Anderson, Cleverley (for øvrig de to gutta som spilte på midten i starten av fjorårssesongen da United herjet vilt). Darren Fletcher er også tilbake igjen, og alle de tre får sannsynligvis godt med spilletid på onsdag. Jeg regner også med at Nick Powell spiller. Alle de fire liker seg jo best i midten, så det spørs hvordan SAF komponerer laget. Hvis han skulle tatt med en unggutt på midtbanen denne gangen, hadde det vært moro å se Ryan Tunnicliffe i aksjon. Men han er vel også sentral midtbane. Noe fart må vi ha på kantene også. Hvis Ashley Young er skadefri, tipper jeg han spiller.

– Det hadde vært gøy å se Angelo Henriquez i aksjon for første gang, men det spørs vel om SAF mener han er klar ennå. Dessuten har både Chicarito og Danny Welbeck godt av litt spilletid, så de starter nok på topp.

– I forsvaret regner jeg med at Büttner kommer inn igjen på venstrebacken etter den utmerkede debuten. Det hadde også vært fint å se Scott Wootton i midtforsvaret, og det er vel ikke usannsynlig med tanke på situasjonen i midtforsvaret.

Eirin Spets, følg @schpets på twitter

– Kanskje dette? De Gea (Vi kjører jo angivelig annenhver gang, så.) – M. Keane – Evans – Wotton – Büttner – Valencia – Anderson – Powell – Nani – Hernandez – Welbeck

– Veeeeldig vanskelig å forutsi hvordan United stiller så tidlig i ligacupen, så dette blir jo litt bingo. Litt av årsaken til at jeg har valgt å ta med litt færre unggutter i startelleveren er fordi jeg ikke veit hva Newcastle stiller med. Mulig et slikt United er et «for sterkt» lag i forhold til Newcastle, men man kan også risikere å stille med et for «svakt» lag. Heller sånn, og så kan noen flere unggutter komme på utover kampen – dersom United leder greit.

Thomas Sporsheim, følg @thomassporsheim på twitter

Mitt United XI vs Newcastle: De Gea – Rafael, Evans, M.Keane, Buttner – Cleverley, Powell, Fletcher, Brady – Welbeck, Macheda. Subs: Wotton, Johnstone, Tunnicliffe, Bebe, Chicharito, Lingard, Rooney.

Er det greit om United skullle ryke ut med en gang i ligacupen?

Jonas Giæver, følg @chegiaevara på twitter

– Det er aldri greit for United å ryke ut tidlig i turneringer. Nettopp fordi det er Manchester United vi snakker om her. Det er nok også det spillerne vil bli fortalt i garderoben før kampen. Det er ingen «kjære mor» uansett hvor gammel man er. Historiene om hvordan Sir Alex klikket i vinkel etter tapet mot Coventry i 2007/2008 i samme turnering lever nok enda friskt på Carrington før morgendagens kamp. Dette er riktignok Newcastle, men å «akseptere» et cuptap på eget gress er for meg hinsides. Uansett.

Thomas Enger, følg @engerthomas på twitter

– Ligacupen er en perfekt arena for SAF til å la folk få sjansen til å spille seg til en fast plass på laget, ikke minst gi dem verdifull kamptrening. Etter mitt syn er det utelukkende en fordel å gå så langt som mulig i alle cuper, selv om første-elleveren etter hvert – hvis de skulle gå langt – må spisses.

Eirin Spets, følg @schpets på twitter

– Jeg synes ikke vi skal si det er greit om United ryker i første kamp. United skal gå for å vinne hver kamp. Når det er sagt pleier ikke ligacupen å være den mest prioriterte cupen, og er en cup hvor SAF bruker unge spillere i mye større grad enn ellers. Dette er bra – og spennende – men fører også en viss risiko med seg. Gå for seier, sier nå jeg – men ikke slit ut spillerne som trengs i ligaen/CL for mye.

Thomas Sporsheim, følg @thomassporsheim på twitter

Nei. Dei yngre gutta trenger så mykje kamptrening som overhodet mulig om dei ikkje er på utlån. Fergie bør som alltid satse på en god mix. Og hvis de yngre har spillere som Evans, Vidic og Fletch rundt seg, så er det ideelt.

Logg gjerne inn og si din mening om temaene nederst!

Powered by Labrador CMS