Søkte om britisk pass

Visste du at Radamel Falcao har engelske aner?

Publisert Sist oppdatert

Jo, faktisk. Colombianerens tippoldefar ble født i Selby, North Yorkshire. Han var bokholder, og navnet var George King. Sammen med sin gravide kone pakket Mr. King sakene og utvandret til Sør-Amerika i 1932. I motsetning til sine etterkommere, var han alt annet enn fotballinteressert.

Kings barnebarn, Radamel Enrique García King, vokste opp til å bli profesjonell fotballspiller. Han innledet karrieren som forsvarsspiller i Santa Fe (klubben tidligere United-spiller Charlie Mitten spilte for tidlig på 1950-tallet), og fikk med tiden også en landskamp for Colombia.

Født til å spille fotball

I 1986 ble García King far til en gutt han ga navnet Falcao etter den brasilianske VM-helten fra 1982. Gutten kunne ikke bli annet fotballspiller som sin far. Det var fra ham, den tidligere forsvarskjempen, unge Falcao skulle lære hvordan å hanskes med nettopp forsvarsspillere.

Avgårde til ambassaden

Faren skjønte fort at her var det et talent å ta vare på, en som en dag kanskje kunne få seg en karriere i Europa. Fremsynt og føre var tok han sporenstreks turen til den britiske ambassaden for å søke om pass for sitt avkom. I søknaden henviste han til sin sønns engelskfødte tippoldefar, men til ingen nytte. Søknaden ble avslått.

– Han var vel rundt 13 år gammel, så jeg dro til ambassaden i håp om at et britisk pass ville hjelpe ham med en overgang til Europa. Uheldigvis ble det avslag, sier faren til Daily Mail.

Colombias yngste 2. divisjonsspiller

Som vi nå vet, skulle Radamel Falcao García Zárate med tid og stunder likevel komme seg til Europa. Og ikke bare det, han skulle sågar bli en av verdens beste spisser. Det kan han trolig takke sin ivrige far for. Det var han som tok hånd om talentet fra første stund, og det var han som sikret Falcao hans første profesjonelle kontrakt – verdt £50 i uken. Det skjedde allerede før sønnen debuterte i den colombianske 2. divisjon som 13-åring og ble den yngste spilleren på dette nivået i landets  historie. Det er en rekord som fortsatt står for Yorkshire-mannen George Kings brennhete tippoldebarn.

Hvordan det gikk med George King?

Ikke så bra. I 1960 sto  han i spissen for organiseringen av pengeutbetalinger til ansatte etter at selskapet Frutera Sevilla var blitt slått konkurs. Resten forklarer Kings datter fra ekteskap nummer to (han hadde mistet sin første kone og blitt enkemann). Falcaos bestemor, Denis, som nå er i 80-årene:

– De ga ham midler til utdeling, men så ble han myrdet av folk som stjal pengene, minnes hun.

En tragisk slutt på George Kings 28 år lange liv i Sør-Amerika.

Denne saken er basert på Carl Worswicks artikkel for Daily Mail.

Powered by Labrador CMS