Signerte høyreving i siste time

Publisert Sist oppdatert

Det ble ikke Jadon Sancho som ble Uniteds nye høyreving i sommer.

Det ble 18 år gamle Facundo Pellistri fra Uruguay, som koster United om lag sju millioner pund, ifølge The Times.

Det offentliggjorde United 00.33 natt til tirsdag.

Pellistri har skrevet under på en femårskontrakt, til sommeren 2025, med opsjon på ytterligere ett år.

Det betyr at United plutselig har to spillere fra Uruguay i førstelagstroppen, Pellistri og Edinson Cavani.

MEDISINSK TEST: Pellistri på legesjekken før overgangen gikk i boks.

– Speiderne våre har fulgt Facundo lenge, og vi mener at han er et stort talent. Selv om vi forstår at det kan ta tid å tilpasse seg fotballen i England så er han kapabel til å utgjøre en forskjell med farten sin og evnen til å passere motstander, sier Ole Gunnar Solskjær til manutd.com.

– Facundo har den perfekte plattformen til å utvikle seg videre her i United, og han har alle de tekniske kvalitetene og den rette mentaliteten som må være på plass for å bli en toppspiller. Vi gleder oss til å jobbe med ham videre for at han skal få ut hele potensialet sitt, fortsetter nordmannen.

Spilleren selv var åpenbart også fornøyd.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har lært mye i Penarol, og jeg vil takke dem for alt de har gjort for meg. Å ha den tilliten fra manageren her er en fantastisk følelse, og jeg vet at det vil være perfekt for meg å jobbe med ham (Solskjær).

– Jeg kommer til et lag fullt av fantastiske spillere som jeg vil lære fra hver dag. Alle vet at United er en klubb som gir unge spillere sjansen, og jeg er klar til å jobbe hver dag for å fortjene sjansen til å vise meg frem i England, sier han.

Har spansk pass

Legesjekken ble gjennomført i Montevideo i helga, og siden han også har spansk pass så er alt med arbeidstillatelse automatisk i orden.

Han kan også bekle andre roller fremover på banen.

HVILKEN ROLLE FÅR HAN? Kan Facundo Pellistri gå rett inn i førstelagstroppen?

Spørsmålet er selvsagt hva slags rolle han får i United-systemet. Blir det en start på U23-laget eller er han allerede nå tiltenkt en rolle inn mot førstelaget?

Ulike rapporter sier ulike ting om det, men selve offentliggjøringen skjedde altså med sitater fra spilleren selv og Solskjær, noe som tyder på at han går rett inn i førstelagstroppen, siden det er slik United gjør det når førstelagsspillere kjøpes.

En av Sør-Amerikas heteste

Unggutten har allerede har fem kamper for Penarol i Sør-Amerikas svar på Champions League, Libertadores Cup. På TV-sendingene der fikk han karakteristikken «stjerne».

Han skal være ekstremt raskt, og før denne sesongen ble han tildelt trøye nummer 10 i sin uruguayanske klubb.

Talentet skal altså være skyhøyt, men hvor fort tilpasser han seg et nytt land, en ny klubb, en ny spillestil og nye medspillere?

– Fysikken hans er fortsatt som hos en tenåring, så han kan helt klart å jobbe med styrken sin, spesielt på overkroppen. Samtidig er arbeidsmoralen og mentaliteten hans helt topp. Dette er ikke en luksusspiller, sier World Football Index-speider Tom Robinson.

– Han er ikke den klassiske eksplosive vingen, men han glir mer rundt på banen. Tallene hans (les: målpoeng) er overhodet ikke spesielle, men når du ser ham så ser man fort at han spiller uten frykt og utfordrer motstanderne, legger han til.

– Han er en morsom spiller å se på. Så fort du ser ham så forstår man hva alt oppstyret handler om, sier Austin Miller på samme nettsted.

Ole Gunnar Solskjær håper sikkert at det går like godt for Pellistri som det i sin tid gjorde for en like gammel Cristiano Ronaldo.

Les mer om Facundo Pellistri her.

Powered by Labrador CMS