Rooney skal til EM

Fabio Capello sier han kommer til å ta med Rooney til neste sommer sluttspill uansett utfall av ankesaken.

Publisert Sist oppdatert

I går ble trekningen av gruppene i neste sommers EM-sluttspill trukket, og England havnet i gruppe med Ukraina, Sverige og Frankrike.

Wayne Rooney ville normalt vært Englands kanskje viktigste spiller, og trener Fabio Capellos første navn på blokka. Etter at han pådro seg et rødt i siste kvalikkamp med påfølgende tre kampers karantene, mister imidlertid United-angriperen hele gruppespillet i Ukraina, noe som har gjort at det har satt spørsmålstegn rundt om Rooney i det hele tatt ville bli tatt ut i Englands tropp.

– Resultatet av anken viktig

Det engelske fotballforbundet har imidlertid anket Rooneys dom, og håper at UEFAs didiplinærkomité vil redusere Rooneys straff. Dette blir avgjort i Nyon fredag 9. desember, og håpet er at straffen blir nedsatt til to kamper, slik at Rooney får med seg siste gruppespillskamp mot vertene Ukraina.

– Resultatet av anken vil være svært viktig, og jeg håper Rooney blir klar til den tredje kampen, sier Capello til Sky Sports.

– Jeg håper de forstår hva advokaten vår, Rooney og jeg sier i møtet med komiteen.

På spørsmål om han kommer til å ta med Rooney uansett utfall av anken, svarer italieneren imidlertid følgende:

– Ja.

Alt tyder dermed på at Capello kommer til å ta med seg Rooney til Ukraina selv om han kan risikere å ikke få muligheten til å bruke Uniteds nummer 10 en eneste kamp.

UTVIST: Wayne Rooney pådro seg rødt kort mot Montenegro.

Powered by Labrador CMS