– Tidenes beste!

Fabio Capello bruker store ord i sin karakteristikk av Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Når skotten leder disiplene sine mot Chelsea på Stamford Bridge søndag, har han vært Manchester United-manager i 8811 eventyrlige dager. Dermed passerer han managerlegende og landsmann Sir Matt Busby, som ledet laget døpt Busby Babes i to perioder mellom 1945 og 1971.

– En unik prestasjon, sier Carlo Ancelotti om managerens fartstid i klubben. Full av beundring er også italienerens landsmann, Fabio Capello.

– I fotballens historie er Sir Alex Ferguson den aller beste manageren, sier den engelske landslagssjefen til Sporting Life.

Med blant annet elleve Premier League-titler og to Champions League-triumfer, har Fergie har fylt premieskapene på Old Trafford til randen.

– Han har ledet dette laget ufattelig lenge, og har endret en rekke ting. Han har endret laget, byttet ut spillere, og vært veldig, veldig bra for klubben, oppsummerer 64-åringen.

24 år i sjefsstolen i klubben betyr at 68-åringen er inne i sin 25.sesong som Manchester United-manager. Og dersom Capello får det som han vil, har Ferguson mange, mange år igjen.

– Ja, jeg ønsker ham 20 nye år som manager på øverste nivå, avslutter han.

Powered by Labrador CMS