Mektig imponert over Jones

Fabio Capello nærmest lover 19-åringen tillit i tiden framover.

Publisert Sist oppdatert

Phil Jones har imponert alt og alle etter overgangen fra Blackburn i sommer, og fredag gjennomførte han landslagsdebuten som høyreback i Englands bortemøte med Montenegro.

Three Lions’ landslagssjef mener den unge forsvareren løste oppgaven på en voksen måte.

– Ja, han er født til dette, akkurat slik som Jack Wilshere. Talent er talent – og talent er ikke noe du får, men snarere noe du er født med, sier Englands landslagssjef til Sky Sports, og legger til: – Han gjorde sakene sine veldig godt, og han spilte med karakter, han tok offensive initiativ og forsvarte seg bra.

Og etter å ha bestått ilddåpen med bravur, kan Jones framover trolig vente seg flere sjanser med flagget på brystet. Den robuste 19-åringens fleksibilitet skaper imidlertid behagelig hodebry for den italienske sjefen.

– I de neste kampene vil det bli interessant å se om hvorvidt Jones for eksempel kan spille i en defensiv rolle sentralt på midten, spør Capello seg – vel vitende om at dekningen på høyrebacken i utgangspunktet er svært god.

Phil Jones måtte trå til i rollen som defensiv midtbanemann med jevnlige mellomrom under Blackburn-tiden, men har selv sagt at han trives aller best som midtstopper.

Powered by Labrador CMS