Capello om Neville

Fabio Capello overrasket da han sist uke valgte å ta ut Gary Neville i den engelske landslagstroppen. Nå begrunner italieneren valget av Neville med en midlertidig ”backkrise” i England.

Publisert Sist oppdatert

Neville har ikke spilt med flagget på brystet etter at Capello overtok som landslagssjef i desember 2007. Forrige opptreden var i treningskampen mot Spania 7. februar 2007. Med tanke på Nevilles stadig sjeldnere opptredener i United-drakt kom derfor landslagsuttaket som en stor overraskelse på de fleste. Neville har heller ikke vært i spesielt god form den siste tiden, og Sir Alex Ferguson valgte eksempelvis å gi Neville tribuneplass under Champions League-finalen forrige uke.

Med Wes Brown (halv)skadet og Micha Richards ute av form hadde imidlertid Capello få reelle alternativer på høyrebackplassen, noe som muliggjorde det uventede landslagscomebacket til 'Gaz'.

”Vi mangler høyrebacker i England. Jeg hadde en samtale med Wes Brown i Roma, og der fortalte han meg at han ikke er fullt ut restituert etter skadeproblemene sine. Han er imidlertid tilbake neste sesong. Micha Richards har hatt noen problemer i City, og har ikke spilt fast. Jeg kjenner ham, han er ung, og ikke helt klar for seniornivå ennå”, forteller Capello til Sky Sports tirsdag.

England møter Kasakhstan 6. juni og Andorra 10. juni i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Med to trepoengere vil England på det nærmeste være klar for mesterskapet. Før helgens og neste ukes kvalifiseringskamper leder England sin gruppe med fem poeng ned til Kroatia.

Kilde: Sky Sports

Powered by Labrador CMS