Ryktesaker, uke 33

Borthwick-Jackson på vei til Wolves på lån.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Lørdag 20. august:

21.24: Tyler Blackett nærmer seg en permanent overgang til Reading. Lokalavisa i Reading melder at Blackett var til stede på Readings 2-2-kamp mot Brighton lørdag.

Reading-manager (og ex-red) Jaap Stam ser ifølge avisa for seg å ha Blackett som et venstrebackalternativ til Jordan Obita, og spilleren blir neppe et umiddelbart førstevalg om han går til Royals.

14.22: Cameron Borthwick-Jackson har blitt linket til WBA, men ifølge Di Marzio er det erkerival Wolverhampton som backen ender opp med å gå på lån til. Mourinho skal ha en god relasjon til den nye Wolves-direktøren Andrea Butti.

09.55: Ny kontrakt for Marouane Fellaini? Det kan skje, ifølge The Sun. Mourinho skal ha fortalt belgieren at han vil få ny kontrakt om han presterer de neste månedene. United er tålmodige, og vil vente på et nikk fra Mourinho, noe som kan skje rundt desember.

Fellaini har kontrakt til sommeren 2018.

Fredag 19. august:

13.25: Rojo ut, Fabinho inn? Meget mulig, ifølge Duncan Castles i skotske Daily Record. Han skriver at United har avslått et bud fra Monaco, fordi Ligue 1-klubben ønsket at rødtrøyene skulle delfinansiere spillerens lønn. Mourinhos interesse for høyreback Fabinho, en spiller han jobbet sammen med i Real Madrid, kan imidlertid komme til å føre partene tilbake til forhandlingsbordet.
Marcos Rojo skal for øvrig ha fått beskjed om at han vil kunne bli solgt for €12 millioner (i overkant av £10.3 mill.). Lønnsbetingelsene hans er imidlertid så gode at de får de fleste klubber til å steile.

08.10: Liandro Martis, den karibiske vingen som under sesongoppkjøringen var på prøvespill i United, er ifølge Daily Mail ventet å ville skrive under på en treårskontrakt med ligamester Leicester.

07.45: Brasilianske Zero Hora (vi aner ingenting om avisens troverdighet) hevder at Manchester United er interessert i Grêmio-spissen Luan Guilherme de Jesus Vieira, enkelt og greit kjent som Luan.
23-åringen, som til nå har scoret tre mål og assistert fem for finaleklare Brasil under OL i Rio, antas å ville koste €45 millioner (ca. £39 mill.) dersom en eventuell handel blir unnagjort i sommer. Utsettes handelen til januar, vil kjøpssummen ifølge avisen trolig bli redusert til €30 millioner (ca. £26 mill.).

I en kommentar til avisens påstander, benekter Grêmios fotballdirektør Antonio Dutra ifølge Sports Witness at det foreligger bud på spilleren. Han innrømmer derimot at «det skal ha vært noe mellom spilleragenten og klubben». På spørsmål om eventuelt prisforlangende, opplyser Dutra at klubben ikke har fastsatt dette, men den vil ligge «høyt over det som har blitt rapportert».
Det er for øvrig The Telegraph som har videreformidlet hele saken.

Torsdag 18. august:

22.15: Reporter for BBC Derby, Owen Bradley, skriver på Twitter at James Wilson er veldig nær et sesonglangt utlån til Derby.

21.50: Ifølge portugisiske A Bola(her omtalt av Sport Witness) skal representanter fra Manchester United vært på besøk hos Porto. Det er ikke sikkert hvem United skal ha fulgt med på, men navn som Ruben Neves og Andre Silva blir nevnt. Det var også representanter fra flere Premier League-klubber, Atletico Madrid, Sevilla og Wigan.

18.50: Også BBC melder at Derby og Fulham er interessert i Uniteds James Wilson.

07.45: Ifølge The Telegraph er James Wilson ønsket av Derby og Fulham.
Den 20 år gamle spissen skal være tilgjengelig for utlån, og de to Championshship-rivalene håper begge å sikre seg signaturen hans før helgens ligarunde.

07.35: The Mirror viser til spanske Marca, som spekulerer i at Monacos høyreback Fabinho kan være svaret på José Mourinhos ønske om å styrke forsvaret sitt. Tidligere i sommer har den 22 år gamle brasilianeren flere ganger blitt påstått å være et overgangsmål for United-manageren.

Onsdag 17. august:

09.40: I går (08.00), viste vi til en artikkel i The Sun, hvor det ble antydet at en avtale som inkluderte brasilianske Gabriel Barbosa ville kunne være klar «innen 48 timer».
I et intervju med Globo Esporte går imidlertid Barbosas agent, Wagner Ribeiro, i rette med The Suns påstander, og avviser dem som «rene spekulasjoner».

07.50: The Sun hevder at Wayne Rooney må vente i minst halvannet år på eventuelt å bli tilbudt en kontraktsforlengelse. Kapteinens nåværende avtale utløper først i 2019.

07.45: Marcos Rojo i potten som del av en overgangsavtale for Jose Fonte? Ifølge Daily Mirror skal United være villig til å ofre sin argentinske forsvarsspiller til fordel for Southamptons 32 år gamle portugiser. Og Fonte selv skal være interessert, selv om han har blitt tilbudt en ny og forbedret kontrakt med sydkystklubben.
Et mulig problem: Arsenal, som har store skadeproblemer på i forsvaret og eksempelvis må klare seg uten Per Mertesacker frem til desember, ser seg også om etter en midtstopper.

Tirsdag 16. august:

22.00: Gjettelek: Hva har Bastian Schweinsteiger til felles med Hibernian-spiss Jason Cummings, Liverpool-stopper Tiago Illori og Uniteds Tyler Blackett? Svar: De er alle linket til Celtic. The Transfer Tavern viser til skotske kilder som linker Schweinsteiger til Celtic, og skriver at Tyler Blackett kan slå følge til klubben han var på utlån til forrige sesong.

21.20: The Telegraph hevder Jose Fonte har fått tilbud om ny kontrakt i Southampton.

19.00: Ikke direkte et United-rykte, men Roma har annonsert kjøpet av høyreback Bruno Peres, noe som kan bety at deres interesse for Matteo Darmian bare forblir et rykte.

18.00: Di Marzio-journalist David Amoyal skriver på Twitter at Roma aldri har vært interessert i Matteo Darmian.

16.00: Flere rapporter i Italia hevder at Matteo Darmian er ønsket av både Napoli og Roma.

11.05: – Ja, United ønsker Fonte, men de må selge. Det er ikke usannsynlig at Marcos Rojo selges, men spørsmålet er hvem som kan betale ham så god lønn som han har i United, sier Andy Mitten i live video her på united.no.

11.00: Sky Sports melder at Napoli og Roma er blant de interesserte i Matteo Darmian, som for øyeblikket er bak Antonio Valencia i høyreback-kampen.

08.10: Mandag kom det beskjeder om at Jose Mourinho hadde ombestemt seg angående Daley Blind (og Mata). Han hadde latt seg imponere av nederlenderen, og nå skriver The Times’ Paul Hirst det samme. Blind skal også ha fått beskjed fra Mourinho om at manageren ønsker at han tar litt ekstra vare på Eric Bailly, i det som tross alt er ivorianerens debutsesong for United. Blinds gode form kan faktisk ende med at Mourinho dropper jakten på en mer rutinert stopper.

08.00: Forrige uke ble det skrevet at United var interessert i et par brasser, og nå skriver The Sun at United er favoritter til å sikre seg den 19 år gamle spissen, Gabriel Barbosa, for 30 millioner pund. De mener at avtalen kan være klar i løpet av 48 timer, at Santos får 26 millioner og agenten fire millioner. United skal i så fall ha slått flere andre interesserte klubber. Barbosa debuterte og scoret sine første mål for Santos som 16-åring, scoret åtte ligamål i 2013, 10 i 2014 og står med fem på 10 kamper denne sesongen.  Han har også to mål for det brasilianske A-landslaget.

Mandag 15. august:

17.41: Duncan Castles er vanligvis kanskje ikke den vi stoler mest på, men på Mourinho-stoff skal han visstnok være nokså troverdig (i alle fall når det gjelder å få ut Mourinhos versjon), og han påstår at portugiseren har blitt overbevist av både Daley Blind og Juan Mata etter at han opprinnelig ønsket å selge de to. Dette skriver Castles i Daily Record.

17.09: Yannick Bolasie har gått fra Crystal Palace til Everton, og Palace ser derfor ut til å være på jakt etter en ny ving. The Guardian skriver at de har fått et bud på Ashley Young avslått. Palaces bud skal ha vært et lånetilbud, og United foretrekker ifølge avisen å selge spilleren.

16.48: Fredag ble Youri Tielemans nevnt i denne spalten, etter at det ble påstått at han skal ha blitt kontaktet av Mourinho. Den belgiske journalisten Kristof Terreur ser ut til å ha liten tro på den saken:

08.05: Cameron Borthwick-Jackson skal visstnok være nær et utlån til WBA, skriver The Sun (her gjengitt av Birmingham Mail). Tidligere har også West Ham blitt koblet til den unge backen.

08.00: Matteo Darmians fremtid i United skal være usikker, skriver calciomercato. Søndag var italieneren utelatt fra Uniteds tropp mot Bournemouth. Darmian har tidligere i sommer blitt koblet til en overgang tilbake til Serie A.

Powered by Labrador CMS