Mannen med alle finalene

Pogbas åttende finale siden mai 2015 – nå kopierer han Barthez.

Publisert Sist oppdatert

2015: Paul Pogba spilte Champions League-finale.
2016: Paul Pogba spilte EM-finale.
2017: Paul Pogba spilte Europa League-finale.
2018: Paul Pogba skal spille VM-finale.

Tirsdag kveld kvalifiserte Paul Pogba og Frankrike seg til VM-finalen. Det betyr at han etter søndag har spilt i finalen av både Champions League, Europa League, VM og EM.

Vi lurte på hvor unikt egentlig dette var, men fant snart ut at det ikke var så veldig unikt. (Vi så selvsagt også på Europa Leagues forgjengere.)

Noen av navnene som dukket opp: Fernando Torres, Gianluigi Buffon, Alessandro del Piero, Lillian Thuram, Zinedine Zidane, Bixente Lizarazu. Og det var bare etter å ha sjekket ut finalelagoppstillingene til de europeiske landene fra VM 2006, 2010 og 2014 – det var tydelig at det ikke var nevneverdig unikt.

Om vi kun ser på spillere med Manchester United på CV-en, som jo er spillerne vi bryr oss mest om, så er det mer unikt.

Vi tar under for oss spillere fra VM-finaler med United på CV-en – og ser på om de i likhet med Pogba også har spilt 

2018: Som nevnt – Paul Pogba.  Han har, som nevnt øverst i saken, attpåtil gjort det hele på bare fire år. Han spilte Champions League-finalen i 2015, EM-finalen i 2016, Europa League-finalen i 2017 og nå spiller han VM-finalen 2018 (om han ikke skader seg før den tid).

2014: Bastian Schweinsteiger var en del av det tyske laget her, og han spilte også EM-finalen i 2008 og har også vært på banen i noen Champions League-finaler. Noen Europa League-finale har han derimot ikke.

2010: Gerard Piqué og Robin van Persie spilte i finalen. Begge mangler Europa League-finale, og Van Persie har jo heller aldri spilt i en EM-finale. Juan Mata ville for øvrig ha spilt i alle disse fire finalene om han hadde bare hadde vært med i 2010-sluttspillet, for han har deltatt i både EM-finale, Champions League-finale og Europa League-finaler.

2006: Av spillerne som fikk spilletid i finalen, var det bare Fabien Barthez som har spilt for United. Han har faktisk gjort det. Allerede i 1993 sikret han seg den første biten av dette puslespillet, da han vant Champions League med Marseille. I 1998 (og senere altså i 2006) stod han i mål da Frankrike vant VM-gull, med et opphold i Manchester United mellom disse to VM-gullene. Mellom der spilte han også finalen av UEFA-cupen i 2004 – i en kamp der han laget straffespark og ble utvist rett før pause – i tillegg til at han selvsagt stod i mål da Frankrike sikret seg EM-gull i 2000.

2002: Kléberson spilte i denne finalen, og gjorde det godt også, men har ikke spilt i noen av de andre nevnte finalene.

1966: Bobby Charlton og Nobby Stiles spilte begge i denne finalen, og to år senere spilte de også i finalen av Serievinnercupen. De har altså vært med i finalen av de to viktigste turneringene, men ingen av dem var noen gang i en EM-finale eller i finalen til en av Europa Leagues forgjengere.

Ingen med United på CV-en har vært involvert i andre finaler, og konklusjonen er dermed at Fabien Barthez er den eneste United-mannen som har deltatt i alle disse finalene før Pogba nå fullfører finalerekka med fire finaler på fire år.

Åtte finaler siden mai 2015

Paul Pogba har selvsagt også spilt i flere finaler enn i bare disse fire turneringene.

Vi liker jo å huske tilbake til finalen i FA Youth Cup-finalen i 2011 da han spilte sammen med blant andre Jesse Lingard, Michael Keane og Ravel Morrison da United slo Sheffield United (som hadde Harry Maguire på laget), og han har i United også spilt i fjorårets ligacupfinale mot Southampton, i tillegg til årets FA-cupfinale.

I tillegg til Champions League-finalen i Juventus, spilte han også i Coppa Italia-finalene i både 2015 og 2016.

Søndagens VM-finale blir Pogbas åttende finale siden 20. mai 2015. Åtte finaler på 1152 dager – en finale hver 144. dag.

Og da regner vi heller ikke med for eksempel supercupfinaler.

Powered by Labrador CMS