FA skjerper tonen

«Filming» på fotballbanen vil kunne koste tre kampers karantene.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med sesongstarten bør alle som måtte gå rundt med planer om å stupe for å skaffe seg fordeler, tenke seg godt om.
Dette gjelder også spillere som later som simulerer skade for å få en motspiller straffet, og for managere som verbalt eller på andre måter provoserer kampledelsen med sine protester.

Inntil nå har slike forseelser i verste fall kostet synderne et gult kort eller en muntlig advarsel. Heretter må aktørene imidlertid belage seg på helt andre boller.

Fotballforbundet har nemlig bestemt seg for å sette hardt mot hardt. I klartekst innebærer dette at spillere som blir tatt i forsøk på å lure dommerne risikerer tre kampers utestengelse.

Ikke bare på banen

Men det er altså ikke bare spillerne som bør ta seg i akt. Også managere og trenere på sidelinjen må bli mer bevisst på hva de lirer av seg mot dommerne.

  • ars
    Aug. 2009: Arsene Wenger sendes på tribunen på Old Trafford.

    Stadig utskjelling, eller sarkastisk klapping som respons på en avgjørelse, vil i første omgang normalt føre til advarsel. I grove tilfeller vil vedkommende umiddelbart bli beordret bort fra teknisk område og opp på tribunen.

  • Ved andre gangs advarsel, vil overtrederne bli sendt på tribunen og siktet for brudd på retningslinjene som samtlige Premier League-klubber har gitt sin tilslutning.

Andre forhold som dommerne ikke får med seg, enten på banen eller i teknisk område, vil også bli vurdert. Det er klart etter FAs beslutning om å utvide muligheten til å dømme på grunnlag av videoopptak.

Dommeren omringes:

Det vil heretter bli utvist mindre toleranse overfor klubber hvis spillere omringer dommeren for å protestere på en avgjørelse.

  • Dersom to eller flere spillere samtidig henvender seg til dommeren, vil klubben bli siktet i etterkant dersom dommeren velger å rapportere hendelsen.

Tidligere var normen tre eller flere spillere, men dette er altså blitt redusert til to eller flere.

ta
Sammenstimlinger som dette bør ikke lenger forekomme.

Offsideregelen:

«En spiller som befinner seg i offsideposisjon skal straffes dersom han; 1. Klart forsøker å spille ballen selv om det vil innvirke på en motspiller, eller; 2. Foretar en handling som klart vanskeliggjør en motstanders mulighet til å spille ballen.

Les hele saken hos BBC Sport

Powered by Labrador CMS