trio18

Uniteds største sjanse til et trofé denne sesongen? Se semifinalen på TV i kveld 20.00

Publisert Sist oppdatert

Det er 11 år siden United vant prestisjetunge FA Youth Cup, turneringen United også vant de fem første gangene den ble spilt på 50-tallet. Den gangen var det Duncan Edwards og lagkameratene som feide over motstanderne.

Én gang feide United motstanderen av banen med 23-0 i en tidlig runde, i en kamp motstanderens keeper likevel var så god at United endte opp med å signere ham.

I de to første finalene ble Wolverhampton slått.

Onsdag møtes lagene igjen, til semifinale i 2021/22-utgaven av turneringen, på Old Trafford og kampen kan sees på V Sport + eller Viaplay fra 19.55 (avspark 20.00) her i Norge.

United har allerede slått Wolverhampton en gang denne sesongen, da med 4-2 hjemme i Premier League Cup i oktober, der norske Isak Hansen-Aarøen scoret sitt første mål denne sesongen.

Den gangen var United klart best før pause, ledet 2-0, burde scoret flere, men fem minutter før slutt stod det likevel 2-2, før sene scoringer av Charlie McNeill og Maxi Oyedele avgjorde kampen i Uniteds favør.

Nevnte Charlie McNeill er kanskje lagets største stjerne.

Han har banket inn mål etter mål etter at han kom til United, og scoret forrige uke også da Uniteds U19-lag røk ut på straffer mot Borussia Dortmund i UEFA Youth League, ungguttas svar på Champions League.

LES OGSÅ: Scoret 100 mål på én sesong for City – så vendte Charlie hjem

Han har imidlertid hard konkurranse fra både Alejandro Garnacho og norske Isak Hansen-Aarøen om den prisen.

Garnacho har vært strålende i det siste, og er et vanvittig angrepsvåpen når han får satt fart rettvendt mot motstander.

Det sier en del at 17-åringen denne uka ble tatt ut i en såkalt bruttotropp på 44 mann til det argentinske A-landslaget, som han kan spille for grunnet sin mor.

LES SAKEN: Tatt ut i argentinsk A-landslagstropp 

garnac222
HET: Alejandro Garnacho.

Hansen-Aarøen har allerede spilt masse også for U23-laget, har vært fast inventar på norske aldersbestemte landslag i lang tid og hadde det ikke vært for at reglene stanset det så ville han nok vært med på benken – og kanskje debutert – for Uniteds A-lag under Ralf Rangnick mot Young Boys i desember.

STORT INTERVJU: – Jeg er United-fan, men det var ikke derfor jeg valgte United

Se Isak i straffespark-challenge med Supporterklubbens ansvarlige redaktør, Dag Langerød, like før han reiste til Manchester:

 

Tre av United-spillerne har scoret mål i tre av fire cuprunder så langt, nevnte McNeill og Garnacho, samt Sam Mather.

Da Leicester ble slått i kvartfinalen stilte United med følgende lag:

UNITED: Vitek – Jurado, Bennett (k), Fredricson, Murray – Gore, Mainoo – Mather (Norkett 81), Hansen-Aarøen (Oyedele 66), Garnacho (Aljofree 90) – McNeill.

– En mulighet til å bli historiske

Trener Nick Cox er strålende fornøyd så langt.

– Det har vært en fantastisk rekke med cupkamper til nå. Det har vært ulike type kamper som har gitt ulike typer læring. Vi har vunnet borte, vi har spilt på Old Trafford, vi har måttet snu til seier og vi har avgjort helt på tampen.

– Vi har også fått brukt mange spillere, jeg mener det er 17-18 spillere som er brukt, ikke bare én enkelt førsteellever. Mange av disse gutta er også vant til å spille for G19, U23, på landslag og noen også på G17, men Youth Cup-kampene har skapt et ekstra samhold i denne gjengen.

– Den store forskjellen fra andre kamper er at det er press, tilskuere og også media som nå følger med. Alle kjenner også historien til FA Youth Cup, og hva den betyr for United. Det presset vi får her er det nærmeste vi kan gjenskape noe som likner på førstelagsspill for denne gruppa, sier Cox til manutd.com.

Han sa mer til nyhetsbyrået PA.

– Vi vet at dette er en flott mulighet for gutta til å skrive navnene sine inn i historiebøkene. Noen av disse spillerne vil ha en bra karriere, men det vil fortsatt være et magisk øyeblikk for dem. For de som ikke får en karriere så vil det likevel være noe de kan fortelle barnebarna sine om.

– Så vet vi også at vi kan tape en kamp ved en feil eller en liten margin, men det endrer likevel ikke på den kvaliteten vi har i gruppa. Vi vet at vi her har mange meget talentfulle spillere som kommer til å gjøre det bra innen fotballen.

Ifølge Cox har ikke Garnacho tatt en beslutning på om han vil spille for Spania eller Argentina.

– Han er åpenbart en av de talentfulle spillerne vi har. Vi er i kontinuerlig dialog med ham om dette, men han har til gode å ta en avgjørelse. Jeg vet at han er stolt av bakgrunnen sin, stolt av begge lag og jeg tror at han er stolt over at begge land viser interesse for ham, sier Cox.

Du kan se Garnacho og United – Wolves i FA Youth Cup-semifinale fra Old Trafford på Viaplay eller V Sport+ onsdag kveld fra 19.55.

Powered by Labrador CMS