readingunited130122

Komfortabelt avansement i FA Youth Cup

Manchester United er den mestvinnende klubben i FA Youth Cups historie, men det er over ti år siden United har vunnet den prestisjetunge ungdomsturneringen.

Torsdag kveld spilte Uniteds U18-lag borte mot Reading, og det endte med avansement etter en 3-1-seier på Madejski Stadium.

Kobbie Mainoo, Sam Mather og Charlie McNeill scoret for United, før Aston Greaver reduserte for Reading i det 82. minutt.

Travis Binnions lag møter Everton eller Sheffield United i neste runde. De to lagene møter hverandre fredag kveld.

United tok ledelsen

Reading ble på ingen måte rundspilt i den første omgangen, og selv om det var United som løsnet de første skuddene, så var det Reading som hadde de første store sjansene, og de kunne fort tatt ledelsen.

Effektiviteten manglet, og United tok ledelsen etter litt mer enn en halvspilt førsteomgang.

En Isak Hansen-Aarøen-pasning som ble brutt av en Reading-spiller startet det hele, for forsvaret var ikke helt klar for å motta ballen på det tidspunktet, og plutselig hadde Kobbie Mainoo snappet ballen fra dem, og satt ballen i mål.

1-0 til United.

mainoo130122
SENDTE UNITED I LEDELSEN: Kobbie Mainoo.

2-0 og 3-0 på løpende bånd

2-0 og 3-0 kom like etter hverandre, i det 37. minutt og det 38. minutt.

Først var United igjen en kombinasjon av gode og heldige. Sam Mather slo ballen til Charlie McNeill, og løp innover mot Reading-boksen for å motta den igjen, men da han sendte avgårde et skudd så skiftet den totalt retning i en Reading-forsvarsspiller som prøvde å stoppe skuddet, og det sendte heller ballen inn i mål.

Omtrent like etterpå snappet Alejandro Garnacho opp en pasning fra Reading-målvakten, og han serverte Charlie McNeill som ikke gjorde noen feil, og dermed stod det 3-0.

Det var resultatet til pause.

Reading U18 v Manchester United U18 - FA Youth Cup
LEVERTE NYE MÅLPOENG: Charlie McNeill.

Garnacho-sjanse og Mather fikk mål annullert

Garnacho scoret et flott mål da United slo ut Scunthorpe i forrige runde av FA Youth Cup, og han var nær en scoring før to minutter var gått av andreomgangen. Han ble spilt flott gjennom i bakrom av Charlie McNeill, men skuddet gikk like utenfor.

Spanjolen ble første spiller som ble byttet ut da han ble erstattet av Ethan Ennis i det 62. minutt.

Noe av det første Ennis gjorde var å bli avvinket for offside på et Marc Jurado-innlegg som han sendte videre til Sam Mather, som satte ballen i mål. Målet ble altså annullert, og det stod fortsatt 3-0 til United.

Birmingham City v Manchester United: U18 Premier League
FIKK IKKE SITT ANDRE MÅL: Sam Mather.

Litt spenning på slutten

I det 82. minutt reduserte Reading da Aston Greaver fikk stå altfor alene i feltet, og Reading reduserte til 1-3.

Det var mer enn bare åtte minutter igjen også, for en del skader gjorde at det ble lagt til sju minutter, men Reading klarte ikke å skape stort på slutten.

Isak Hansen-Aarøen og Sam Mather skapte heller en sjanse for Ethan Ennis, men United klarte bare å score i førsteomgangen ved denne anledningen.

Det var heldigvis nok.

U18: Reading 1–3 (0-3) Manchester United

Madejski Stadium
FA Youth Cup

Mål: 0-1 Kobbie Mainoo (24.), 0-2 Sam Mather (37.), 0-3 Charlie McNeill (38.), 1-3 Aston Greaver (82.).

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado (C), Louis Jackson, Tyler Fredricson, Sam Murray – Maxi Oyedele (Logan Pye, 85.), Kobbie Mainoo (Daniel Gore, 74.) – Sam Mather, Isak Hansen-Aarøen, Alejandro Garnacho (Ethan Ennis, 62.) – Charlie McNeill.

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Sonny Aljofree, Manni Norkett, Joe Hugill.

1: Kampen er i gang.

8: Charlie McNeill vender opp og skyter med venstrefoten fra litt utenfor sekstenmeteren, men skuddet går utenfor, og keeper ville uansett hatt kontroll om det hadde vært bedre plassert.

11: Nytt United-skudd, denne gangen fra Isak Hansen-Aarøen, men skuddet blir litt for tamt, og keeper tar det enkelt.

12: Enorm sjanse for hjemmelaget. Jurado klarer ikke å hindre et lavt innlegg fra Readings venstreside, men spilleren i midten treffer ikke skikkelig (og ballen gikk via en United-spiller også, jeg tror det var Tyler Fredricsson).

16: Et Reading-innlegg skifter retning i en United-spiller og går nesten i mål på grunn av den retningsforandringen.

19: Hansen-Aarøen slår en pasning i bakrom som blir litt for lang, men McNeill klarer å få et hjørnespark ut av det (et hjørnespark som ikke ble særlig farlig).

24: MÅL! Kobbie Mainoo! Reading-forsvaret sover litt da en pasning blir brutt av en Reading-spiller, og ballen lander hos stopperne, og Kobbie Mainoo snapper ballen opp, og setter ballen i mål på en måte som fikk det til å se utrolig enkelt ut.

26: God kontring ender med en dobbeltsjanse for United! Keeper redder McNeills skudd, før en Reading-forsvarer på imponerende vis blokkerer Mathers avslutning.

30: United og McNeill farlig frempå igjen, men Reading forsvarer seg bedre enn da baklengsmålet kom.

35: Reading dribler seg inn i et United-forsvar som er altfor passive, men spilleren stoppes til slutt.

37: MÅL! Sam Mather (via en motspiller) med målet! Mather spiller frem McNeill litt ute på høyresiden, og løper inn i feltet og får ballen igjen, og han skyter ballen via en Reading-spiller og inn i målet.

38: MÅL IGJEN! Charlie McNeill! En pasning ut fra keeper blir snappet opp av Alejandro Garnacho, som sender ballen inn til Charlie McNeill, som setter ballen sikkert i mål. Noen gode minutter!

43: Marc Jurado slår et nesten perfekt lavt innlegg fra høyre inn fremfor mål. Den ene delen som ikke var perfekt var at ingen klarte å sette den i mål.

PAUSE. Reading 0-3 Manchester United på Madejski Stadium.

46: Andre omgang er i gang.

47: McNeill spiller gjennom Garnacho på glimrende vis, men spanjolens skudd går like utenfor.

53: Radek Vitek er langt, langt ute for å prøve å stoppe et Reading-gjennomspill. Det ender med at han får et frispark etter en duell med Reading-angriperen, men det kunne gått galt også! Ekspertkommentator Ben Thornley mener at det var en merkelig avgjørelse av Vitek.

57: Vitek bommer i forbindelse med et hjørnespark, men Reading får ikke avsluttet før McNeill sender ballen langt bort.

62: BYTTE: Ethan Ennis erstatter Alejandro Garnacho.

64: Sam Mather sender ballen i mål etter et innlegg fra Marc Jurado, men ballen var innom innbytter Ennis på veien, og han var i offside, mener assistentdommeren.

73: Mather får ballen i en spennende posisjon, men avslutningen er ikke spesielt god.

74: BYTTE: Daniel Gore erstatter målscorer Kobbie Mainoo.

82: MÅL. Reading reduserer. Greaver får stå altfor alene på bakerste stolpe, og nå er det litt håp for Reading.

84: Litt skadetrøbbel for United på slutten av kampen. Marc Jurado fikk en smell ikke lenge før målet, og Maxi Oyedele (som har vært veldig solid i dag på United-midtbanen) sitter nå nede. Har slitt noen minutter han også.

85: BYTTE: Logan Pye kommer inn for Oyedele.

86: Glimrende takling av innbytter Pye i en vanskelig situasjon.

89: God sjanse for Ethan Ennis etter meget bra forarbeid av Isak Hansen-Aarøen og Sam Mather, men skuddet treffer ikke mål. Burde kanskje sentret til McNeill.

90+1: Det legges til sju minutter. Det har vært flere skader som har tatt litt tid her.