Chong-suser var ikke nok

Southampton snudde kampen og sendte United ut av FA Youth Cup.

Publisert Sist oppdatert

Det så lenge lyst for Uniteds talentfulle unggutter på Old Trafford, men to sene scoringer av bortelaget sendte de røde djevlene hodestups ut av cupen.

Kampen var lenge jevnspilt, men det var United som sto for de største sjansene. Gomes og O’Conner hadde eventyrlige muligheter til å sende de røde i ledelsen, men det sto målløst til pause.

Andre omgang starter likt som den første. Banespillet er ganske jevnt men United virker farligst i den siste tredjedelen av banen.

Etter en drøy time får de lønn for strevet. Supertalentet Tahith Chong kommer inn fra benken og sender de fremmøtte på Old Trafford til himmels med en nydelig scoring.

Selv om United virker å ha god kontroll etter dette, er 1-0 som kjent en farlig ledelse, og på noen få minutter snur Saints kampen på slutten, og vinner 2-1.

En kamp som kunne gått begge veier, ender med tap og cup-exit for våre gutter. Vi får håpe de likevel kan ta med seg noe positivt fra kampen, og ikke minst dra nytte av erfaringen det er å spille på Drømmenes Teater.

United 1-2 (0-0) Southampton

FA Youth Cup, 3. runde; Old Trafford
12. des. 2016, kl. 20.00

64. min.: 1-0 Chong (Kenyon)
82. min.: 1-1 O’Connor
85. min.: 1-2 Smallbone

United: Ilias Moutha-Sebtaoui; George Tanner, Tyrrell Warren, Lee O’Connor, Jake Kenyon (Nishan Burkart, 89.); Callum Whelan, Ethan Hamilton; DJ Buffonge (Tahith Chong, 56.), Callum Gribbin (Indy Boonen, 77.), Angel Gomes; Josh Bohui. Uben.innb.: Alex Fojticek, Max Dunne.

Vi fulgte kampen live:

SLUTT: 1-2
88: BYTTE: United: Burkart kommer inn for Kenyon.
85: MÅL 1-2: Southampton snur kampen på under tre minutter, og nok en gang er det en vakker scoring. Smallbone drar av en mann utenfor 16-meteren og klemmer til fra langt hold. Ballen går ganske midt på United-keeperen, men skuddet er hardt og svaier i luften, så ingen keepertabbe. Nå har United plutselig dårlig tid.
82: MÅL 1-1: Southampton: O’Connor drar av en mann inne i feltet og skrur ballen utagbert i lengste. Fin scoring, men synd United ikke klarer å ro dette i land.
76: BYTTE: United: Boonen erstatter Gribbin,
71: BYTTE: Southampton: Hale erstatter Mdlalose
64: MÅL! 1-0 UNITED: Og for en fulltreffer av Tahith Chong! Tar ned ballen på flott vis i boksen og klemmer til på halvspretten med venstrebeinet. Ballen går rett i krysset. Nydelig scoring!
60: En halvtime igjen på Old Trafford, og fortsatt målløst. Kampen svinger frem og tilbake. Minner om at det blir ekstraomganger hvis det fortsatt står uavgjort etter 90 minutters spill.
56: BYTTE: Tahith Chong erstatter DJ Buffonge.
48: Southampton starter best i denne omgangen også. Igjen er det Afolabi som er på ferde. Får et strøkent innlegg på hodet, men klarer ikke styre avslutningen på mål. Står helt alene der Afolabi – elendig markering!
46: 2. omgang er i gang!
45: PAUSE: Southampton kom best i gang, men United har spilt bedre og bedre, og hatt de to største sjansene. Hvis det står uavgjort etter 90 minutter blir det forøvrig ekstraomganger.
31: Ny stor sjanse for hjemmelaget. En ny corner fra Gribbin skaper farligheter, og denne gang er det O’Connor som rager høyt i feltet. Headingen dundrer i tverliggeren. Nære!
25: United med kampens største sjanse! En corner fra Gribbin blir klarert, men hjemmelaget får ballen inn i boksen igjen. Til slutt får Gomes ballen i beina på fem meter. Han har tid og rom, men smeller ballen over. La sikkert ikke merke til hvor god tid han egentlig hadde.
22: Southampton har vært det beste laget på Old Trafford, men United har også vist seg frem ved noen anledninger.
7: Southampton med kampens første sjanse, men Moutha-Sebtaoui redder skuddet fra Jonathan Afolabi ganske enkelt.
1: Kampen er i gang!
0: Spillerne marsjerer inn på banen. Stor anledning for disse spillerne dette, det er det ingen tvil om. Mange kjente fjes på tribunen også, Mourinho, Charlton, Carrick med flere.

United stiller med følgende mannskap:

Moutha-Sebtaoui, Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon, Whelan, Buffonge, Gomes, Gribbin, Hamilton, Bohui.

Benk: Fojticek, Dunne, Barlow, Burkart, Chong.

Southampton: Parkes, Valery, Vokins, Rowthorn, O’Driscoll, Klarer, Mdlalose, Slattery, Afolabi, O’Connor, Johnson.

Benk: Cull, Smallbone, Hale, Hamblin og Davis.

Kieran McKennas gutter har vært i imponerende form denne høsten, og i kveld får vi se flere av dem i aksjon idet sesongens United-deltakelse i FA Youth Cup sparkes i gang på Old Trafford.

På motsatt banehalvdel i cupens 3. runde (Uniteds første kamp), står Southampton. Kampen sendes direkte på MUTV fra kl. 20.00 skandinavisk tid.

Ifølge Uniteds offisielle hjemmeside er blant andre Ro-Shaun Williams og Callum Gribbin klare for å starte, etter at begge sto over reservelagstapet mot Chelsea på fredag.

Store tradisjoner

2011

United har store tradisjoner i denne cupen, og er mestvinnende lag med 10 troféer, tre foran Chelsea og Arsenal. 

Klubben har riktignok ikke vunnet cupen siden 2011, da de forøvrig vant med en rekke store navn på lista, deriblant Jesse Lingard og Paul Pogba. I 1992 vant United med flere av spillerne som ble til «Class of 92».

Så da er det kanskje på tide å ta hegemoniet tilbake?

Dette sa sjefen før kampen:

McKenna-650x358

Han påpeker at selv om spillerne er kjent med historien, er det viktig å legge den vekk når kampen starter.

– Spillerne er klar over den, men det er viktig at de ikke er FOR klar over den – for å fjerne presset. Vi ønsker bare å gå ut på banen og levere en sterk forestilling, sier 30-åringen, som tok over laget i oktober.

KLIKK HER FOR Å LESE TRENERENS GUIDE TIL U18-GUTTA

– Det er dette det handler om

classof92 (650 x 358)

– Det er fantastisk at kampen spilles her og en stor takk må rettes til klubben som har sørget for det, fordi det gir et stort løft til hele arrangementet. Dette er hva FA Youth Cup virkelig handler om, det å få noen av de mest talentfulle spillerne på den største scenen for å se hvordan de takler det.

“Playing in stadiums under pressure, for some of the players, is a great experience and, for others, maybe a lifetime experience they will never forget.”

Kieran McKenna

Southampton er imidlertid en tøff motstander, noe treneren ikke legger skjul på.

– Det er en tøff trekning. Southampton har et veldig sterkt akademi, men for å gjøre det godt i denne turneringen må man slå ut de beste lagene.

– Så vi er fornøyd med å ha hjemmebanekamp mot et av de mest suksessfulle akademiene. For å være ærlig så setter vi stor pris på å få muligheten til å spille mot et så godt lag, sier treneren.

For drøye fem år siden var noen andre gutter med å vinne cupen. Hør hva Paul Pogba, Jesse Lingard og Sam Johnstone har å si om den opplevelsen: 

Powered by Labrador CMS