– Ikke helt som class of ‘92

Sir Alex Ferguson om laget til Mats Møller Dæhli.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vant den prestisjetunge FA Youth Cup i fjor.

Onsdag kveld avanserte så årets U18-utgave til 5. runde av samme turnering etter en 2-1-seier over Derby. Den fulgte en 4-0-seier over Torquay i 3. runde.

Mangler litt fysisk

Sir Alex ber imidlertid fansen om å dempe forventningene noe.

– Det er et veldig ungt lag. Fysisk er de ikke i nærheten av laget som vant i fjor. Det er de heller ikke aldersmessig. Det er vel bare 1-2 spillere som er igjen fra fjorårssuksessen. Tyler Blackett er én av dem (Gyliano van Velzen en annen). Det er et ungt lag med mange 16-åringer.

– Det man håper på nå er at de kommer seg gjennom denne perioden, og at de i løpet av 2-3 måneder utvikler seg fysisk. Da har de en sjanse, sier han.

– Sammenlikner man med laget som vant i 92 (Beckham, Butt, Neville etc) så var de også førsteårsspillere, men de var lengre frem fysisk. Den eneste som var litt på etterskudd fysisk i den gruppa var David Beckham, og han var ikke involvert i starten av turneringen det året. Men da vi nådde semifinalen begynte det å skje noe også med ham, han vokste veldig, ble sterkere og spilte i semifinalen og finalen.

– Det samme kan skje med denne gruppa. Men for øyeblikket så er de ikke spesielt fysiske i forhold til alderen sin.

– Topp europeisk klasse

Mats Møller Dæhli sa tidligere i sesongen følgende til United-Supporteren om årets sesong.

– Alt handler om utvikling. Vi har et ungt og lite fysisk lag, og vi vet at vi kommer til å bli knocket noen ganger. Ferdighetene er imidlertid topp, topp europeisk klasse, og det handler kun om at vi skal utvikle oss. Trenerne våre driter i om vi taper – så lenge vi gjør vårt beste. De som følger oss får ha litt tålmodighet. Vi er et helt nytt lag. Vi er foreløpig ikke like gode som fjorårets lag, men etter hvert blir det veldig bra.

Les også: Ti kjappe med Mats Møller Dæhli

Powered by Labrador CMS