Scoring etter 35 sekunder var nok

Med seier i siste gruppespillskamp, vil United kvalifisere seg til ligacupens kvartfinale.

Publisert Sist oppdatert

Det dreide seg ikke om ligafotball denne gang, men derimot om ligacup, den såkalte FA WSL Cup.

Akkurat nå er turneringen inne i en gruppespillfase, der United før kampen mot Durham lå på fjerdeplass av fem deltakere i Gruppe 2 Nord.

United innledet ligacupen med 1-0-seier over Liverpool på Merseyside i august, før det ble tap 0-2 for Reading i sesongens første hjemmekamp.

Durham klarte å holde United til 0-0 tidligere i sesongen – det eneste laget som har tatt poeng mot Casey Stoneys kvinner i ligaen – men her scoret United etter bare 35 sekunder.

Ikke overraskende var det Mollie Green, som har blitt kåret til månedens spiller i Championship, som scoret målet. Forarbeidet ble gjort av en annen målfarlig kvinne, nemlig Jess Sigsworth.

Det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. 

United var nære flere scoringer, Lauren James hadde for eksempel to stolpeskudd, men Durham er en tøff nøtt å bryte ned. Dermed er det all grunn til å være fornøyd med seier, selv om det hadde vært bra å få litt bedre målforskjell også.

United 1-0 (1-0) Durham

FA WSL Cup
Leigh Sports Village
5. des. 2018

01. min.: 1-0 Green

United Women: Chamberlain; Harris, A. Turner, M. Turner, Greenwood (c); Zelem, Green, James (Devlin, 88.); Hanson, Galton (Arnot, 83.), Sigsworth (Toone, 70.).
Uben.innb.: Ramsey, Hartley, Roberts, Palmer.

Videre vei:

United er med dette på andreplass i gruppa (de to beste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalene), bak Reading på målforskjell. Tre poeng bak ligger Everton (nå ledet av tidligere Stoney-assistent Willie Kirk), mens Liverpool er fire poeng bak. De to Merseyside-rivalene skulle egentlig spille mot hverandre (for andre gang på få dager, Kirk & co vant mot dem i helga i hans debutkamp som manager der) onsdag kveld, men kampen ble utsatt på grunn av været.

Med seier der vil uansett Everton være forbi United, slik det ligger an, så det kan godt hende at United  vinne sin siste kamp mot nettopp Everton for å gå videre. Det som er helt sikkert er uansett at kampen blir avgjørende. Den kampen skal i utgangspunktet spilles torsdag 13. desember på Merseyside. Det er ikke usannsynlig at den kampen spilles før Everton får spilt mot Liverpool, men så lenge United slår Everton, så blir uansett resultatet der irrelevant for Uniteds del.

Før det skal avgjøres, skal United uansett møte Durham på nytt, denne gangen på bortebane i ligaen. Det blir sannsynligvis en av sesongens tøffeste kamper.

Kvinnelagets terminliste

Powered by Labrador CMS