Rooney anker karantenen

…men aksepterer tiltalen. Nå risikerer han tre kampers utestengelse.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney har akseptert FAs tiltale etter banningen inn i tv-kameraene etter hat-tricket mot West Ham lørdag, men har bestemt seg for å anke straffeutmålingen.

Det melder FA i en pressemelding som kom ut klokken 19.15 norsk tid.

– Manchester United-spilleren Wayne Rooney har i dag akseptert tiltalen for bruk av krenkende, fornærmende og/eller støtende språk. Imidlertid har Rooney levert en anke hvor han hevder at den automatiske karantenen på to kamper er betydelig overdrevet. En arbeidsgruppe vil se på det innsendte i morgen, onsdag, skriver FA.

Dersom anken tas til følge, reduseres straffen til én kamp. Dersom den ikke tas til følge, må Rooney sone ytterligere én kamp for å ha skreket Englands mest brukte skjellsord inn i tv-kameraene.

Dermed mister Rooney uansett oppgjøret mot Fulham på Old Trafford kommende helg. Anke-gamblingen gjør at han gir seg selv muligheten til å spille FA-cupsemifinalen mot Manchester City, men han risikerer også å stå over bortekampen mot Newcastle.

Under kveldens pressekonferanse i London gjorde Sir Alex Ferguson det klart at han ikke ønsket å kommentere den pågående saken.

– Jeg har ingenting å si. Jeg kommer ikke til å snakke om det i det hele tatt. Vi har sendt inn det vi har å si, uttalte han.

Kilde: Manutd.com

Hva synes du om Uniteds og Rooneys anke-gambling? Burde de i stedet ha akseptert den automatiske tokampskarantenen? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS