demons

…men sportsministeren er taus om United-oppkjøp

Regjeringen i England har bekreftet planene om å innføre en uavhengig regulator for engelsk fotball. Sportsminister Stuart Andrew vil imidlertid ikke si noe om det kan påvirke oppkjøpet av Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig for meg ikke å kommentere enkeltsaker, men på generelt grunnlag han jeg si at hensikten med dette er å få klarhet i hvem som faktisk styrer klubbene. Kolleger har fortalt meg om klubber der fansen ikke vet hvem som eier klubben de følger. Det er dette vi nå vil være i stand til å få klarhet i, sier Stewart til Sky Sports.

Vil hindre nytt Superligakaos

I tillegg til å få en mer transparent eierstruktur i engelsk fotball, ønsker Stewart at den nye regulatoren skal beskytte tradisjonsrike klubber fra å gå under.

Kanskje det første man legger merke til når det gjelder myndigheten og autoriteten den nye regulatoren vil ha, er at den vil ha makt til å hindre klubber fra England å slutte seg til fremtidige Superligaer som bryter med UEFA og FA.

Prot
FANSEN BLE HØRT: Engelsk fotball kommer til å få en ny og uavhengig regulator som skal beskytte fotballen og lytte til fansen.

I følge BBC blir den nye regulatorens fem viktigste oppgaver følgende:

* Å hindre engelske klubbers deltakelse i nye og lukkede turneringer ala den havarerte Superligaen

* Forhindre at tradisjonsrike klubber forsvinner fra fotballkartet

* Introdusere tøffere krav til eiere,

* Gi fansen makt til å stanse eiere som ønsker å endre klubbenes navn, logo og draktfarger.

* Sørge for en rettferdig fordeling av inntektene fra Premier League og nedover i divisjonssystemet.

– Vil vite hvor pengene kommer fra

Planene som snart vil se dagens lys, ble initiert gjennom en grundig fanbasert undersøkelse i fjor.

Det er en del krav klubbeiere allerede må oppfylle, gjennom en såkalt «fit and proper test», men mange mener disse kravene har vært for vage.

– Klubbeiere må gjennomgå denne testen, men det skal også komme tydelig frem hvor pengene kommer fra. Vi ønsker å eliminere midler ervervet på ulovlig vis fra fotballen. Det vil gi trygghet til fansen. De ønsker å vite at klubbene deres drives av eiere som bryr seg like mye om klubben som det de gjør, sier Stewart.

Ytterligere detaljer om den nye regulatoren er ventet å bli kjent den neste uken.  

Powered by Labrador CMS