Ferdinand siktet for Fagan-episode

For uoverenstemmelsen med Craig Fagan.

Publisert Sist oppdatert

Under lørdagens 4-0-nedstabling av Hull på Old Trafford havnet Rio Ferdinand i en duell med bortelagets angrepsspiller Craig Fagan. Dessverre minnet denne situajonen mer om bryting enn om fotball, og nå kan den skadeforfulgte og nylig returnerte midtstopperen risikere enda flere kamper på sidelinjen.

På stillingen 1-0 fant denne duellen sted omtrent på straffemerket i Uniteds sekstenmeter. Steve Bennett fikk tilsynelatende ikke med seg hva som skjedde, til tross for at han befant seg rett utenfor feltet. Til den svartkleddes forsvar skal det sies at ballen ikke befant seg i umiddelbar nærhet.

Det engelske fotballforbundet har nå bestemt seg for å ta affære, og den 31-årige engelskmannen har fram til onsdag ettermiddag på å svare på tiltalen før en avgjørelse blir tatt i forhold til straff og eventuell straffeutmåling. Ifølge Manchester Evening News kan Uniteds spiller med trøye nummer 5 vente seg tre kamper på sidelinjen hvis han blir funnet skyldig. Dersom kapteinen mot Hull anker saken, vil en eventuell rettslig høring finne sted på torsdag.

Denne eventuelle karantenen kommer på et ubeleilig tidspunkt, både for United og Ferdinand selv. Stopperkjempen spilte lørdag sin første kamp siden slutten av oktober på grunn av diverse skader og svarte med godkjente seks av ti mulige poeng i Manchester Evening News' spillerbørs. Den første kampen som står i fare for å bli spilt med den tidligere West Ham- og Leeds-spilleren på benken er ligacupoppgjøret mot Manchester City. Dette vil kun skje hvis klubben og spilleren selv godtar avgjørelsen uten å anke. Hvis dommen ankes, og Rio likevel blir funnet skyldig, er det etter all sannsynlighet kampene mot Arsenal (borte), Portsmouth (hjemme) og Aston Villa (borte) som forløper uten den London-fødte spillerens tilværelse på banen.

Kilder: MEN, SkySports.

Powered by Labrador CMS