– Kutt ut omkamper!

Premier Leagues administrerende direktør, Richard Scudamore (bildet), utfordrer FA.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for utspillet fra PL-toppen er det stadig tilbakevendende spørsmålet/ønsket om innføring av en vinterpause i engelsk fotball.

Hittil har temaet stort sett blitt pratet bort i tåkeheimen, men Richard Scudamore mener at det er fullt mulig å få det til. Det forutsettes imidlertid at Fotballforbundet endrer sine regler og kutter ut omkamper i FA-cupen. Da ville gitt grunnlag for å innføre to ukers vinterpause på øyriket, mener han.

Gi og ta

Samtidig er han innforstått med at det vil bli vanskelig å få til noe dersom ingen er villig til å gi. Selv er han ikke innstilt på å for eksempel redusere antallet klubber i Premier League, selv om det ville vært en måte å legge til rette for en vinterpause. Det standpunktet forklarer Scudamore med følgende lignelse, ifølge MailOnline:

– Dersom du drev et teater og ønsket å selge ut 380 kvelder, da ville du vel ikke ha ønsket å gi avkall på 60-70 av dem?

– Opp til FA selv

– Når det gjelder FA, så har ikke de noe ønske om å gi opp omkamper i FA-cupen. Vel, da får vi bare sette oss ned og glo på hverandre istedenfor, fortsetter han.

– Ingen har bedt Football League om å skrape Ligacupen, men hvorfor skulle vi vel gjøre det? Vi er jo alle tilhengere av den. Vi ville heller ikke være så dumdristige at vi våget oss på å be FA om å endre på FA-cupen. Det blir helt opp til FA selv. Men, dersom de skulle bestemme noe annet, som for eksempel at det engelske landslaget er viktigere enn noe av det andre de driver med, da kunne dette kanskje vært noe de så nærmere på, sier Scudamore om sitt eget utspill.

Powered by Labrador CMS