OGSPK

Usikker på ny FA-regel

For å redusere risikoen for hodeskader, har det engelske fotballforbundet (FA) satt et tak for hvor mange headinger spillerne kan gjennomføre på trening. Ole Gunnar Solskjær er usikker på hvordan tiltaket skal håndheves.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag annonserte FA at Premier League-spillere maksimalt kan gjøre ti såkalte kraftfulle headinger på trening i løpet av én uke.

Det siste året har det vært mye fokus på hodeskader i fotballen i England. Rapporter viser at fotballspillere kan være ekstra utsatt for sykdommer som demens og Parkinsons.

En kraftfull heading regnes i denne konteksten som en heading utført på en ball som transporteres 35 meter i lufta eller fra innlegg, hjørnespark og frispark.

– Det er vanskelig å telle hvor mange headinger en spiller har hatt i løpet av en uke, sa Solskjær da han ble spurt om regelen etter kampen mot Brentford.

– Demens er en fryktelig sykdom, så det er noe vi tar seriøst, men det er ikke noe jeg har brukt altfor mye tid på så langt. Jeg tenker at det kan være vanskelig å implementere. Uansett vil vi gjøre fotball så trygt som mulig.

Powered by Labrador CMS