Får det konsekvenser?

Mings, tidligere dommere og tidligere spillere har uttalt seg. FA avventer, men kan gi opptil tre kamper karantene.

Publisert Sist oppdatert

Hverken Zlatan eller Tyrone Mings ble straffet under selve kampen da de to begikk hvert sitt tilsynelatende grove regelbrudd i kampen mellom United og Bournemouth lørdag.

Det betyr at det engelske fotballforbundet (FA) kan benytte seg av videobevis til å selv vurdere situasjonen, gitt at ikke dommer Kevin Friend har nevnt det i dommerrapporten sin.

Det er iallefall det en kilde i FA sier til ESPN  og Associated Press søndag formiddag.  

I mellomtiden raser imidlertid spekulasjonene.

De involverte: – Ikke med vilje

Det hele startet med at Tyrone Mings løp fem meter bortover banen for så å plante hælen i nakken på en liggende Zlatan, som senere besluttet å benytte seg av albuen i duell med samme mann tilsynelatende for «å ta igjen».

Zlatan har uttalt at Mings hoppet inn i albuen hans.

– Jeg er ikke en type som angriper folk etter kampen. Du har TV, du kan se bildene. Jeg hopper høyt og han hopper opp i albuen min, sier Zlatan, som ikke vil uttale seg om Mings’ angivelige stempling.

Mings bedyrer også sin uskyld. Backen mener stemplingen ikke var med vilje.

– Ikke i det hele tatt, jeg hadde aldri gjort det. Det er ikke i spillet mitt. Jeg spiller tøft, men innenfor grensa. Jeg liker å takle ballen, men den typen ting ligger ikke til meg, sier han.

Han bærer heller ikke spesielt mye nag til Zlatans albue i etterkant, som han for øvrig ikke så med egne øyne.

– Det kan hende det var en albue da ballen kom inn i boksen etterpå (at han hadde stemplet Zlatan i hodet), men jeg så det ikke. Jeg følte det, men det som skjedde etterpå som gjorde at Surman ble sendt bort så jeg heller ikke, sier Mings.

Tidligere dommere: – Bildene ser ikke bra ut

Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher har uttalt seg til BBC radio, og han mener det er vesentlig hvorvidt de gjorde det med vilje eller ikke. Derfor er det også naturlig at begge spillere påstår at det ikke var med vilje.

Zlatan-situasjonen oppstod i etterkant av dette, og det er dermed lett å anta at det var hevn. Dette tror Gallagher gjør det noe lettere for FA. Det eneste som kan redde Zlatan ifølge Gallagher, er at dommerne så det.

– Bildene gjør ham ingen tjenester. Det kommer definitivt til å bli den FA ser på. De kommer til å
snakke med dommerne. Det er åpenbart at de ikke så det, siden de ville gjort noe med det hvis de så det, det er ingen tvil om det, sier Gallagher.

SVAK FRIEND: Dommerekspert og eks-dommer Graham Poll er ikke imponert over kamplederen i oppgjøret mellom United og Bournemouth.

Han får medhold fra Graham Poll, som har uttalt seg til Daily Mail.

– Kevin Friend så ut til å få hjerneblødning like før pause på Old Trafford, noe som kommer til å måtte bli løst av FAs disiplinærkomité. Både Zlatan og Mings skulle vært utvist – Mings for en grusom stempling på Zlatan, og svensken for en hevn-albue. Jeg har stor tro på at begge må sone tre kamper karantene, sier Poll, som er litt mer opptatt av prestasjonene til Friend.

– Friend glemte også at han allerede hadde gitt kort til Surman da han viste ham sitt andre gule kort for å dytte i Zlatan. Han må ha fått beskjed av en av assistentene sine, og heldigvis greide han å grave frem det røde, sier Poll.

Tidligere spillere: – Fortjente klaps

Sky-ekspert Jamie Carragher mener stemplingen fra Mings er det styggeste.

– Den fra Mings er forferdelig. Og han fortjener et klaps for det. Det var en skam. Det å stemple folk som ligger på bakken i hodet, er en skam, sa den tidligere Liverpool-stopperen, som også er kritisk til Friend.

– Hvorfor snakker han med Zlatan etter albuen? Enten har han sett det og satt lokk på det, eller så har han ikke sett det. Hva snakker han om. Jeg tror han hadde panikk, og ble handlingslammet, sier Carragher.

TILSNAKK: Det er tydelig at Kevin Friend så noe da Zlatan albuet Tyrone Mings, men hvor mye han så kan bli avgjørende for hvordan FA vurderer det i etterkant.

Martin Keown undrer seg på sin side om Mings kunne unngå å treffe Zlatan i hodet, og Mings tas også i forsvar av Gary Lineker og Danny Murphy. MOTD-ekspertene er imidlertid samstemte om at de tror Zlatan blir suspendert.

Gary Neville er overbevist om at begge gjorde det de gjorde med vilje.

– Jeg sliter med å forstå at det er en debatt om hva som var hensikten med Mings’ stempling. Han mente det 100 prosent, akkurat som Zlatan mente å albue ham, sier Neville.

Tror dere det blir suspensjon på Zlatan, og hvem bør i så fall erstatte ham? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS