Får støtte fra fagforeningen

– Skal man straffes, må man vite at premissene for straff er endret, skriver PFA-sjef Gordon Taylor til FA.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooneys utbrudd inn i et håndholdt tv-kamera etter fullbyrdet hat-trick i helgen skapte uorden i snittene blant de dresskledde i FA-losjen på Boleyn Ground.

Selv om SkySports etter sigende kun har mottatt et fåtall klager fra tv-seerne etter banningen, besluttet det engelske fotballforbundet å ta ut tiltale mot Rooney.

Den engelske landslagsspissen risikerer nå to kampers karantene. Det opprører Gordon Taylor i PFA, spillernes fagorganisasjon:

– Selv om man ikke bør overse bruken av grov og fornærmende språkbruk, er det en forståelse fra alle parter i spillet at «arbeiderspråk» (industrial language) er i utstrakt bruk, skriver Taylor i en uttalelse som ble lagt ut på PFAs hjemmesider i ettermiddag.

– Det blir en sak når språkbruken er rettet mot kamplederne. Likevel, når ordene faller på en spontan måte som følge av feiring eller frustrasjon, er det ikke ventet at det blir sanksjonert mot språkbruken. Dersom sanksjoner blir aktuelle i slike omstendigheter, må dette gjøres på en balansert og logisk måte. Alle de deltakende må være klar over denne fundamentale forskjellen i tilnærmingen til en slik sak, fortsetter Taylor.

På PFAs hjemmesider står det også å lese at denne tiltalen «ikke har sett sin like», og at det fører til «en farlig presedens» dersom man opprettholder å gi alle bannende spillere straff.

Spilleren har frist inntil i kveld klokken 19 med å komme med sitt tilsvar. Vi kommer selvfølgelig med oppdateringer når det er kjent hva Rooney og United velger å gjøre.

Her kan du lese om hvilke muligheter United og Rooney har til å svare på tiltalen.

For å lese hva U-S-redaktør Lars Morten Olsen mener om tiltalen, kan du lese her.

Powered by Labrador CMS