Neville kritisk til FA-høring

Gary Neville er kritisk til FAs disiplinærhøringer, og hevder at dommerpanelets manglende fotballforståelse fører til en uberegnelig prosess.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble lagkamerat Patrice Evra dømt til fire kampers karantene for bråket etter oppgjøret på Stamford Bridge i mai. Gary Neville mener slike saker beviser at folkene bak avgjørelsene ikke er kvalifiserte for jobben de utfører.

– Disiplinærprosessen er uberegnelig. Det er flere år siden jeg ga opp i forsøket på å forklare hvordan ting hang sammen, sier han ifølge Sky Sports.

– Det bør være de samme folkene som er til stede ved høringene hver gang. Profesjonelle folk som forstår spillet, lidenskapen ved det og de ulike elementene. Det må være fornuftige folk, noe som ikke alltid er tilfelle.

United-kapteinen har selv vært inne til høring opptil flere ganger, og forteller at han for tre år siden var sjokkert da han dro fra møtet med disiplinærkomitèen.

– Du aner ikke hva du går til når du drar dit. Jeg var der for tre år siden og forlot stedet i forfjamselse. Jeg ante ikke hva som foregikk. For meg er det ikke fotball, og det er ikke riktig.

– Folk uten fotballforståelse sitter i panelet og det er et problem. De har forsøkt å komme med mer profesjonelle innslag, men avgjørelsene blir alltid tatt av folk uten fotballforståelse. Det er mer som en rettsak enn en høring.

Powered by Labrador CMS