rasa2

Rashford og Shaw trente: – Jeg ville ikke byttet hele laget mot Fulham

Publisert Sist oppdatert

Søndag avslutter United-gutta Premier League-sesongen med hjemmekamp mot Fulham, en kamp som bare spilles seks dager før FA-cupfinalen mot City. Det er heller ikke altfor mye som står på spill. United blir nummer tre eller fire, og det eneste forskjellen i det, foruten litt ære, er cirka to millioner pund i prispenger.

Så hva bør Erik ten Hag gjøre? Bytte så godt som hele laget for å ikke risikere noe før FA-cupfinalen eller prioritere Fulham-kampen og stille med et ganske så normalt lag?

United.no spurte UEFA PRO-trener Øyvind Eide.

EKSPERT: Øyvind Eide er sportsdirektør for Norges Toppidrettsgymnas. UEFA PRO trener, veileder UEFA A og Mentor i prosjekt kvinnelige topptrenere. Trener i norsk toppfotball i ti år. Han rykket blant annet opp til Tippeligaen med Kongsvinger høsten 2009, og var trener for Stabæk kvinner mellom 2012 og 2016.

– Jeg mener at det naturlige ville være å kjøre på med omtrent samme lag. Nå er de jo i kamprytme. Bruk heller den som et ekstra gir inn mot finalen. Det vil være et sjansespill i å hvile spillere til helga, men så skulle gire opp intensiteten for å treffe en slags toppform til finalen, begynner han.

Men:

– Samtidig så vil det nok være lurt å hvile én-to spillere som måtte slite med et eller annet eller har spilt mye. Det vil også være naturlig å gjøre en del bytter etter en times spill søndag.

Kunne satt inn 10 nye spillere

Hvis Erik ten Hag gikk helt motsatt vei så kunne han sendt utpå en 11er bestående av nesten bare spillere som ikke startet mot Chelsea torsdag kveld. Da kunne laget søndag blitt som dette:

Butland – Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia – McTominay, Fred – Pellistri, Mainoo, Garnacho – Weghorst

Anthony Elanga er også et alternativ.

Flere spørsmål

Ten Hag selv har imidlertid hele sesongen snakket om at United vil vinne hver eneste kamp. Han ønsker nok også 3. plassen i stedet for 4. plass, men hvis han skulle tatt noen hensyn søndag så er det kanskje følgende spørsmål som må besvares:

  • Luke Shaw ble tatt av i pausen sist, men var med på treningsbildene United la ut fra fredagens trening. Er det likevel da smartest å la ham hvile søndag?
  • Marcus Rashford har slitt med skade nylig, og tok seg blant annet til ryggen i sitt innhopp torsdag. Bør kanskje hviles?
raa
FREDAGENS TRENING: Hvis noe var galt med Rashford så ville han nok ikke vært utpå der med de andre.
lss
FREDAGENS TRENING: Hvis noe var galt med Shaw så ville han nok ikke vært utpå der med de andre.
  • Bruno Fernandes har vel spilt mest av samtlige spillere i hele fotball-Europa. Burde han få en roligere aften?
  • Raphaël Varane har vært skadeutsatt, og også blitt passet på når kampprogrammet har vært tett. Var nylig også skadet. Med Champions League i boks er kanskje en rolig aften også naturlig for ham?
  • Og hva med Christian Eriksen som har spilt så godt som alt etter at han mistet godt over to måneder med skade frem til april?

Samtidig forsvant Antony ut med det som trolig var en så alvorlig skade mot Chelsea at han mister FA-cupfinalen, mens flere spillere nok gjerne tar litt spilletid:

  • Er det Jadon Sancho som nå øremerkes for Antony ute til høyre?
  • Alejandro Garnacho har ikke startet en kamp siden 1. mars, så kan kanskje ha ekstra godt av mest mulig spilletid søndag?
  • Og hva med Fred? Var viktig og god da United slo City i januar, men har ikke spilt altfor mye i det siste. Kan han være en joker i FA-cupfinalen, og trenger da kamptrening her?

Powered by Labrador CMS