22 år siden den første «Dobbelen»

PÅ DENNE DAGEN i 1994 scoret Cantona to av målene som sikret Uniteds aller første «Dobbel».

Det nærmer seg FA-cupfinalen 2016, men i dag, 14.mai kan vi se tilbake 22 år med et godt minne om en annen FA-cupfinale.

Etter å ha tapt begge ligamøtene mot Chelsea var det et revansjesugent United-lag som stilte opp til kamp mot de blåkledde fra London på Wembley Stadium i 1994, og hvilken revansje de fikk.

– Vet ikke om vi spilte så bra, men…

– Bare glem det.

Det var det Dennis Irwin fortalte journalisten etter kampen mens Gary Pallister og resten av United-spillerne lo med.

Etter en målløs første omgang var det ingen tvil hvem som var rettmessige mestere etter 90 minutter – United!

Etter en time spilt kom United første scoring da Eric Cantona var iskald fra straffemerket og ga United ledelsen. Ni minutter etter var kampen mer eller mindre avgjort. Det stod 3-0 på tavla etter en nær identisk Cantona-scoring på straffe, samt en scoring fra Mark Hughes. Til slutt satte innbytteren Brian McClair punktumet med 4-0-scoringen i kampens siste minutter.

United har ikke muligheten til å ta «The Double» i år, men forhåpentligvis kan FA-cupfinalen ende med samme utfall som den i 1994.

Etter kampen var det smil og latter blant spillerne under intervjuene etter kampen. Her kan du se intervjuene med alle United-spillerne etter kampen.

Manchester United 4-0 Chelsea

60. min.: 1-0 Cantona (str.)
66. min.: 2-0 Cantona (str.)
69. min.: 3-0 Hughes
90. min.: 4-0 McClair

Uniteds lag: Peter Schmeichel; Paul Parker, Steve Bruce, Gary Pallister, Denis Irwin (Lee Sharpe, 84.); Andrei Kanchelskis (Brian McClair, 84.), Paul Ince, Roy Keane, Ryan Giggs; Eric Cantona, Mark Hughes. Manager: Alex Ferguson

Chelseas lag: Dimitri Kharine; Steve Clarke, Erland Johnsen, Jakob Kjeldbjerg, Frank Sinclair; Craig Burley (Glenn Hoddle, 68.), Eddie Newton, Gavin Peacock, Dennis Wise, Mark Stein (Tony Cascarino, 78.), John Spencer. Spillende manager: Glenn Hoddle

Dersom du har 9 minutter til overs kan du godte deg med alt av høydepunkter fra kampen i videoen under.