Cuphegemoniet trues

United er ikke lenger alene på topp når det gjelder antall FA-cupvinnere. Det må vi gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

I 1990 vant Manchester United FA-cupen for sjuende gang, Alex Fergusons første Manchester United-tittel, og sammen med Aston Villa og Tottenham var United med det den mestvinnende klubben i den tradisjonsrike turneringen.

Frem til året etter, i 1991, da Tottenham Hotspur vant FA-cupen for åttende gang, og med det var alene på topp.

United skulle ikke bli lenge bak Tottenham. United «utlignet» i 1994 da Chelsea ble smadret 4-0 i finalen, og etter seieren mot Liverpool i 1996 var United alene på topp for første gang i turneringens historie. United fikk sin tiende triumf i 99, og sin ellevte og foreløpig siste i 2004. Tre fremfor Tottenhams åtte.

Tottenhams erkerival Arsenal har kanskje ikke vunnet så mange titler de siste ti årene, men under Arsene Wengers første år i klubben hadde de en solid tittelfangst. I 1998 vant Wengers Arsenal sin sjuende tittel, i 2002 utlignet de Spurs’ åtte titler, før de året etter gikk forbi med sin andre FA-cuptriumf på rad. I 2005 vant Arsenal sin tiende tittel i en finale vi på ingen måte har tenkt å si noe som helst om, og i 2014 skjedde det enkelte av oss har fryktet en stund: Arsenal utlignet. The Gunners kunne løfte FA-cuptrofeet for ellevte gang, slik United gjorde det i 2004.

inni_sak_eric_cantona_og_peter_schmeichel_1994_fa_cup_finale
BEST: Siden 1994 har United vært klubben som har vunnet FA-cupen flest ganger.

Mange Manchester United-supportere har vært stolte av at United har vært den mestvinnende klubben i FA-cupen i 20 år, og spesielt var det jo en trøst i den perioden der Liverpool 18 ligatitler virket nærmest uoppnåelig. For første gang siden før FA-cuptittelen i 1996 må vi nå dele æren med noen, og om Arsenal vinner i år er de plutselig alene på topp.

Da er det kanskje best å sørge for at Arsenal ikke vinner FA-cupen ved å gjøre det selv?

Veien dit starter mot Yeovil klokka 16.30.

Powered by Labrador CMS