Tviler på finale

Tidligere FA-cupmester Steve Coppell sier til united.no at han tror United skal få slite hardt for å nå Wembley.

Publisert Sist oppdatert

– West Ham borte blir hardt. Slaven Bilic har fått fart på West Ham, og dessuten skal vi huske på at dette er historiens siste FA-cupkamp på gamle, ærverdige Boleyn Ground. West Ham ønsker definitivt ikke å tape den, slår Coppell fast overfor united.nos Lars Morten Olsen, før han fortsetter:

– Selv om hver kamp lever sitt eget liv, så imponerte ikke United da det ble 0-0 mot West Ham tidligere i sesongen på Old Trafford.

Den tidligere Reading- og Crystal Palace-manageren ser også flere hinder i Uniteds horisont.

– West Ham blir en lei nøtt, og skulle United klare den så venter Everton i semifinalen.

I så fall en reprise på semifinalen 2009 da United tapte etter straffesparkkonkurranse.

“Jeg klarer ikke helt å se at United vil vinne FA-cupen i år, i alle fall ikke ut ifra de seneste prestasjonene.”

Steve Coppell

– Også Everton blir vrient. United hadde litt flaks som slo Everton i ligaen for et par uker siden, noe også Van Gaal innrømmet. Dersom United overkommer både West Ham og Everton møter de vinneren av Watford eller min gamle klubb Crystal Palace i finalen. Selv om det høres ut som den enkleste kampen, klarer jeg ikke å se at United skal vinne FA-cupen i år. I hvert fall ikke dømt ut ifra de seneste prestasjonene.

Coppell ledet i 1990 Crystal Palace til klubbens så langt eneste FA-cupfinale. Finalen var mot Manchester United, klubben som Coppell spilte tre FA-cupfinaler for, i 1976, 77 og 79. En skade snøt ham fra 1983-finalen, men han var med på den historiske finaletriumfen mot Liverpool i 1977, en begivenhet han karakteriserer som den største dagen i hans klubbkarriere.

– United har ikke vært i finalen siden 2007, og seneste FA-cupfinaletriumf var i 2004. Det er altfor lenge for en klubb som Manchester United.

Kun Arsenal ligger foran Manchester United på listen over klubber med flest finaler og finaletriumfer.  Hele 18 ganger har United vært i FA-cupfinalen, hvorav elleve har endt med United-jubel.

– Det eneste som taler for at United skal vinne FA-cupen er at de er nettopp Manchester United. United har rike tradisjoner i denne turneringen. Du har fortsatt den unike auraen rundt klubben, en aura som kanskje kan hjelpe dem å knekke motstanderen. Konsentrasjon, innsats og ressurser fra Van Gaal og trenerne bør være hundre prosent på FA-cupen så de får maksimalt ut av hver spiller. Her ligger Uniteds sjanse til å vinne noe sølvtøy for første gang siden 2013 og på en måte redde en skuffende sesong så langt.

NB! Les et stort og eksklusivt intervju med Steve Coppell i United-Supporteren nr. 8.

Powered by Labrador CMS