Hviler stjernene, bruker Sanchez?

Her er det du bør vite før fredagens kamp mot Yeovil i FA-cupen.

Publisert Sist oppdatert

United er sør i England fredag kveld, da League Two-laget Yeovil er motstander i 4. Runde av FA-cupen. Yeovil holder til langt sør, litt vest for Bournemouth. 

Kampen sendes på Viasat 4 i Norge, Eurosport 1 i Sverige og på 6eren og Eurosport Nordic i Danmark.

Avspark er klokka 20.55 skandinavisk tid.

Skadene:

Heldigvis ikke så mange akkurat nå.

Eric Bailly og Zlatan Ibrahimovic er helt sikkert ute, mens Michael Carrick ikke har spilt på lenge. Han har imidlertid trent med førstelaget en god stund nå, så kanskje han kan være tilbake mot Yeovil.

Vurderinger rundt Uniteds lag:

Uniteds lag i forrige kamp: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Young – Matic, Pogba – Mata (Fellaini), Lingard (Rashford), Martial (Herrera) – Lukaku

Jose Mourinho sa torsdag at et par spillere kom til å få hvile, men understreket at han kom til å stille med et meget sterkt lag.

Spørsmålet er da mest hvem som hviles.

Det er vel grunn til å tro at de som har vært nærmest førstelaget den siste tiden, uten å få særlig med spilletid, kan være de som kommer inn.

Det betyr fort at Marouane Fellaini og Ander Herrera kommer inn på midtbanen, og at Marcus Rashford starter blant de lengst framme. De tre kom innpå som innbyttere mot Burnley i forrige kamp. 

Det vil heller ikke overraske om Luke Shaw erstatter Ashley Young som venstreback til denne.

Samtidig er det nok stor sjanse for at Marcos Rojo tar Phil Jones’ plass i midtforsvaret, og kanskje kan Victor Lindelöf også få verdifull spilletid mot League Two-laget?

Sergio Romero er selvsagt også en åpenbar kandidat til å vokte stengene, hvis David de Gea hviles.

Alexis Sanchez er med sørover, og så er spørsmålet om det bare handler om å slippe ham løs i en omgang eller mer, samme med hvem, eller om det også vil være viktig at han får spilletid med for eksempel Paul Pogba og Romelu Lukaku som vil bli blant hans viktigste medspillere senere. Svaret får vi først fredag.

Daley Blind og Scott McTominay er selvsagt også aktuelle til denne kamp-troppen.

Det er altså mange spørsmålstegn, men foruten McTominay er alle de nevnte erstatterne erfarne førstelagsspillere med masse rutine. 

Yeovil:

Yeovil ligger fjerde sist på fjerde nivå i England, altså 87 plasser bak United i ligasystemet.

For å generalisere veldig – de er egentlig ingen spesielt kjente spillere, men toppscorer Francois Zoko har bakgrunn fra blant annet Ligue 2 i Frankrike med Nancy.

De slo Bradford fra League 1 med 2-0 i 3. runde, også det på hjemmebane.

I sin forrige kamp, hjemme mot Chesterfield, som også kjemper rundt dem i bunnstriden i League Two, så tapte de 2-1. Formen virker altså ikke fryktinngytende.

Darren Way, Yeovil-manager. Yeovil er det eneste klubblaget han har vært manager for, men han spilte aktivt for flere klubber, og fikk flere hundre kamper for nettopp Yeovil.

Uniteds form:

United har vunnet alle fire kamper hittil i 2018, og det uten å slippe inn mål. I ligaen har United kun tapt mot Manchester City siden tidlig i november, men det er verdt å merke seg at Bristol City fra nivå 2 ble for sterke i kvartfinalen av Ligacupen.

United må altså passe seg for å ikke undervurdere motstanderen.

Lagene har forresten møttes før. I 2015 scoret Ander Herrera og Angel di Maria da Louis van Gaals menn vant 2-0 i tilsvarende oppgjør borte mot Yeovil i FA-cupens 3. runde.

Pressekonferansen:

Her kan du lese hva Jose Mourinho sa på torsdagens pressekonferanse.

Dommer:

Paul Tierney. 37 år.

Han har aldri tidligere dømt United, selv om han har dømt Premier League-kamper innimellom i noen år nå. Dømte sist Manchester Citys seier mot Newcastle i Premier League.

 

Powered by Labrador CMS