– Alle var sinte og frustrerte

José Mourinho sier han er fornøyd med hvordan spillerne reagerte etter Sevilla-tapet.

Publisert Sist oppdatert

Etter fadesen mot Sevilla venter nå FA-cupens kvartfinale mot Brighton for Manchester United. Kampen vises på Viasat 4 (Norge), Eurosport 1 (Sverige), TV3+ (Danmark). Merk sent kamptidspunkt kl. 2045 (norsk tid) 

Er spillerne like sultne på å slå tilbake som det José Mourinho er etter den flaue exiten fra Champions League, bør det være duket for helt andre boller når Brighton gjester Old Trafford i kvartfinalen i FA-cupen.

Portugiseren klinket nemlig til med en tolv minutters tirade på fredagens pressekonferanse.

Les også: Mourinhos tirade fra pressekonferansen

Etter strålende snuoperasjoner mot Chelsea (0-1 til 2-1) og ikke minst Crystal Palace (0-2 til 3-2), gikk United kjapt ut av startblokkene mot Liverpool i det som må betegnes som en taktisk triumf fra portugiserens side da United vant 2-1.

Slo kraftig tilbake

Mot Sevilla manglet imidlertid det meste, og Mourinho måtte tåle knallhard medfart i media etter 1-2-tapet.

United-manageren vet imidlertid å slå tilbake mot kritikerne og fredag gjorde han det på ny i en noe bemerkelsesverdig seanse.

– Det er veldig mange som ikke liker meg, og jeg forstår at det var tøft for dem da jeg stadig dukket opp og vant igjen og igjen. De siste ti månedene har jeg ikke vunnet noe, og nå er de tilbake. Jeg slo Liverpool, jeg slo Chelsea og tapte for Sevilla, og nå er det mange som er glade. Vær glad på andres vegne selv om de er deres fiender. Jeg er en heldig mann, og jeg er den jeg er, tordnet Mourinho.

I FORM: José Mourinho klinket til med en tolv minutters tirade på fredagens pressekonferanse.

United-manageren sa også at han var fornøyd med reaksjonen til spillerne etter at tapet mot Sevilla var et faktum. 

– Selvfølgelig har jeg det bedre. Jeg er glad med det jeg så av spillerne etter kampen. Jeg er glad for at folk var triste og frustrerte, og jeg er glad for at vi var på samme side. Vi har ikke mange dager til å være triste og sørge. Jeg er glad for at jeg er tilbake som meg selv. Vi har trent veldig godt, som alltid. Vi trenger ingen reaksjon på treningsfeltet, for hver eneste treningsøkt har vært briljant siden jeg kom her fra dag én.

Før han fortsatte:

– Jeg visste ikke at jeg ikke var objektiv da jeg sa at Sevilla var viktigere enn Liverpool. Jeg er ganske sikker på at mange United-fans ikke ville byttet en seier mot Liverpool med en seier mot Sevilla, selv om tapet for Sevilla betyr at vi er ute av turneringen. Hver eneste kamp er viktig og ulik.

Hva står på spill?

Foruten å gjenreise stoltheten og tilliten blant fansen, venter en billett til semifinalen på Wembley om United gjør jobben. Mens José Mourinho har vunnet ligacupen hele fire ganger, står han med kun én triumf i FA-cupen. Den kom i 2007 da United ble slått 1-0 i den første finalen på nye Wembley.

De øvrige tre kvartfinalene som spilles denne helgen er: 

Swansea – Tottenham (lørdag kl 13.15)
Wigan – Southampton (søndag 14.30)
Leicester – Chelsea (søndag 17.30)

Alle tidspunkt er norsk tid

Manchester United

Form:
Manchester United står med ti seire på de siste 14 kampene, og kun én gang denne sesongen har United gått målløse av Old Trafford (0-0 mot Southampton 30. desember i Premier League). Romelu Lukaku har syv mål på de siste ti kampene og står med 24 mål denne sesongen totalt.

TILBAKE I FORM: Romelu Lukaku står nå med 24 mål totalt denne sesongen og fire av dem har kommet på de tre kampene i FA-cupen. Finner han veien til nettmaskene mot Brighton på lørdag?

United i FA-cupen under Mourinho:
United har bare tapt én av syv FA-cupkamper under José Mourinho og det var mot Chelsea sist sesong. Chelsea er også den eneste klubben foruten Blackburn, som har scoret mot United i FA-cupen under portugiseren.

Romelu Lukaku er naturligvis Uniteds toppscorer i FA-cupen med fire mål på tre kamper. Dette til tross for at belgieren kom inn fra benken både mot Derby og Yeovil.

Les også: Lukakus imponerende effektivitet i FA-cupen.

Skader:
Hos United er fremdeles Marcos Rojo, som fredag signerte en ny kontrakt med United, Ander Herrera, Phil Jones og Daley Blind ute, mens Zlatan Ibrahimovic er i trening, men ikke kampklar. Troppen til Brighton-kampen blir derfor nøyaktig den samme som mot Sevilla, men det er grunn til å tro at det kommer endringer i startelleveren etter den flaue forestillingen tirsdag.

Da  startet disse elleve: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Young – Matic, Fellaini – Lingard, Rashford, Sánchez, Lukaku

Merk også at Sergio Romero har stått alle de tre FA-cupkampene så langt denne sesongen selv om David de Gea har vært skadefri. 

Brighton

Form:
«The Seagulls» har bare ett tap på de siste åtte kampene. Det kom mot Everton i forrige serierunde. Før tapet mot Sam Allardyce sine menn kom forrige Brighton-tap 20 januar mot Chelsea. I mellomtiden har Chris Hughtons mannskap slått blant andre Arsenal, Swansea og West Ham.

Siste nytt fra manageren:
Brighton-manager Chris Hughton fulgte med på Uniteds pinlige forestilling mot Sevilla, men Hughton forventer en helt annen kamp lørdag kveld.

MÅSENE BITER FRA SEG: Brighton-sjef Chris Hughtons mannskap ligger på en solid 11. plass i serien. Kan de true Uniteds Wembley-drøm?

– United spilte veldig bra i kampen før da de slo Liverpool som er i storform. Vi vet alle at Manchester United har kvalitetsspillere i alle ledd og klubben er kun nummer to i ligaen fordi Manchester City har en enestående sesong. Det kommer dager også for dem der ikke alt klaffer, og vi skal gjøre vårt ytterste for å få et godt resultat på Old Trafford.

Skader:
Anthony Knockaert går glipp av kvartfinalen etter det røde kortet mot Everton, mens Dale Stephens og Gaetan Bong begge er tvilsomme til cupdysten på Old Trafford. Fra før er Steve Sidwell ute med en ryggskade.

Dommeren

Andre Marriner dømmer lørdagens kvartfinale på Old Trafford. 47-åringen fra Birmingham har dømt både United og Brighton før denne sesongen.

Tre ganger (Everton hjemme og borte, samt Arsenal borte) har United vunnet med Marriner som dommer, mens det ble tap mot Tottenham på Wembley.

DØMMER KVARTFINALEN: Andre Marriner har dømt United fore ganger før denne sesongen. I tre av oppgjørene gikk United seirende ut.

Brighton har hatt pipeblåseren fra Birmingham som dommer tre ganger og står med to seire og én uavgjort på de kampene.

Kampen mellom Manchester United og Brighton kan du naturligvis følge med vår livedekning på United.no.

Powered by Labrador CMS