– Vi prioriterer FA-cupen

Luke Shaw har festet blikket mot Wembley. Men aller først må Cambridge elimineres.

Publisert Sist oppdatert

United er naturligvis storfavoritter foran møtet med League Two-motstanderne fra Cambridge. Selv om det var bortimot umulig å få øye på divisjonsforskjellene da lagene møttes på lille The Abbey for tolv dager siden, regner de fleste med «plain sailing» nå som Louis van Galls mannskap har fått en sjanse til. Alt annet enn United-seier vil slå ned som en bombe.

Derfor er det litt betryggende å høre Luke Shaw understreke spillernes vilje til å gå seirende ut, ikke bare av møtet med Luke Chadwick & co., men av FA-cupen som sådan. Nå som Darren Fletcher har dratt til West Bromwich, er det jo ingen spillere igjen på Old Trafford som kan skryte av å ha vunnet turneringen med Manchester United.

Nå, med flere av de største klubbene ute allerede, er derfor sjansen til å få rettet opp i dette misforholdet kanskje større enn den har vært på mange år.

– Ja, og vi ser alle sammen FA-cupen som en turnering vi virkelig har lyst til å vinne. På en måte er den blitt hovedmålet nå som racet om ligamesterskapet – jeg vil kanskje ikke si at det er kjørt, men vi ligger temmelig langt bak…  Derfor er vi så definitivt ute etter å vinne FA-cupen, sier Luke Shaw til TheFA.com foran tirsdagens omkamp mot Cambridge.

Cambridge United v Manchester United - FA Cup Fourth Round
United må fremvise en helt annen innsats i tirsdagens omkamp enn det laget serverte på Abbey Stadium.

– Heldige med trekningene

Han vet at dersom det skulle bli favorittseier på Old Trafford, så venter vinneren av Preston North End og Sheffield United i 5. runde. I så fall blir det for tredje runde på rad møte med en motstander fra lenger ned i ligasystemet.

– Joda, vi har vært ganske heldige med trekningene så langt, innrømmer den 19 år gamle backen.

– Vi har trukket motstandere fra lavere divisjoner, så kanskje det betyr at dette er vårt år; spesielt tatt i betraktning at klubber som Chelsea, Manchester City og Tottenham allerede er ute. At det ikke er så mange av de såkalt store klubbene igjen, må vel telle som positivt, mener han.

– Og forhåpentligvis kommer vi oss videre fra oppgjøret mot Cambridge, fortsetter Shaw, som ikke tar noe for gitt:

– Vi har jo sett hvordan også store klubber kan bli eliminert, så det blir alt annet enn enkelt, advarer han, mens han lover 100 % fokus på oppgaven.

P.S.: Kampen, som vises på TV2 Sport Premium, TV10 (Sverige) og 6’eren (Danmark) starter klokken 20.45.

Powered by Labrador CMS